'Gemi Türkiye'ye geliyordu' 
 
İsrail'in el koyduğu silah yüklü gemide flaş bir gelişme yaşandı. Reuters haber ajansı, silah yüklü geminin son durağının Türkiye olduğunu duyurdu. Ajans bir gemi çalışanına dayandırdığı haberinde geminin Mısır'dan sonra Kıbrıs ve Lübnan'a uğradıktan sonra son durağının Türkiye olduğunu iddia etti. Gemi çalışanı yük hakkında ise şirketin bilgisi olmadığını söyledi.

HİZBULLAH İSRAİL'İ SUÇLADI  

Hizbullah, İsrail donanmasının el koyduğu silah yüklü gemiyle ilgisi olduğu iddiasını reddetti. İsrail dün silah yüklü gemiye el koyduktan sonra İran'ın Hizbullah'a silah gönderdiği iddiasını ortaya atmıştı. Hizbullah ise bugün yaptığı açıklamada, silahların kendisine ait olduğunu kabul etmedi ve İsrail'in gemiye el koymasını 'korsanlık' olarak niteledi.  

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, örgütün silahlarla bağlantısı olduğu iddiasını "kati surette" reddettiği belirtilerek, İsrail'in gemiye el koymasının da "korsanlık" olduğu ileri sürüldü.   

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, donanmadaki özel komando birliklerinin, İsrail açıklarında silah yüklü bir gemiye el koydukları bildirilerek, Antigua bayraklı şilebin İsrail kıyılarından yaklaşık 150 km mesafede, donanmanın rutin devriyesinde fark edildiği kaydedilmişti.

Açıklamada, ticari yük görüntüsü altında, gemide büyük miktarda silah ve cephane bulunduğu bildirilmişti. İsrail ordu yetkilileri, silahların İran tarafından Hizbullah'a gönderildiğinden şüphe edildiğini ifade etmişti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim