Aliağa “dört köşe”

İzmir Büyükşehir Belediyesi  ekipleri, Aliağa’nın dört bir yanında ve dört koldan çalışıyor. İlçede yol ve asfalt ile çevre  düzenlemesi, arıtma ve içme suyu çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sosyal eşitlik ilkesi  ile  tüm ilçe ve beldelerde  yatırımlarını  sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi,  sanayi ve deniz ilçesi  olan Aliağa’da  uzun yıllardır yaşanan sorunların çözümü için hummalı bir çalışma başlattı.  İlçede yol ve asfaltlama çalışmaları hızla sürerken, atıksu arıtma tesisinin de kısa süre içinde hizmete açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Aliağa  ile gemi söküm tesisleri arasındaki ulaşımda büyük sıkıntıya neden olan 6 kilometreyi aşkın güzergahta yol iyileştirme  çalışmaları için harekete geçti. Gemi söküm tesislerine giden  ve bu nedenle ağır tonajlı kamyonların kullandığı güzergahta öncelikle  zemin hazırlığına başlandı. Mevcut zemin üzerinde yapılacak iyileştirme ve sağlamlaştırma çalışmalarının ardından,  asfalt serimini gerçekleştirileceği ve yolun su drenajının da sağlanacağı açıklandı.

2 ana güzergahta büyük çalışma

Öte yandan, Aliağa ilçesinin ana güzergahlarından olan  Fatih ve Necmettin Giritlioğlu  caddelerinde  yol, kaldırım düzenlemeleri ve yeşillendirme çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

İlçenin bu iki ana güzergahındaki çalışmaların, bölgenin  çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Necmettin Giritlioğlu  Caddesi’ne  Çanakkale  yolu  girişinden başlayarak  Onur Caddesi’ne kesişimine kadar olan yaklaşık 2,5 kilometrelik bir güzergah üzerinde  mevcut kaldırımlar yenileniyor. Güzergah üzerinde kaldırım bulunmayan noktalarda ise kaldırım oluşturuluyor.   Çalışmaların tamamlandığı kaldırımlar ağaçlandırılıyor. Caddenin yan  kısımlarındaki boş alana  3 metre  genişliğinde  yürüyüş yolu  yapılıyor. Yine bu caddenin  sağ tarafında kalan ve Petkim Genel Müdürlüğü önüne kadar olan bölümündeki boş alanların   yeşil alan olarak düzenlenmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiriliyor.  

İlçenin ana güzergahlarından olan Fatih Caddesi’nin 1200 metrelik kısmında yapılan düzenleme çalışmaları da tamamlanmak üzere.  Burada da  mevcut kaldırımlar yenileniyor,  olmayan noktalarda  kaldırım oluşturuluyor.  Fatih Caddesi’nin  İstiklal Caddesi ile  kesiştiği noktada trafiğin  daha güvenli hale getirilmesi için   yeni bir kavşak  oluşturulması amacıyla çalışmalar yapılıyor.  Her iki cadde de   düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, mevcut yolun iyileştirilmesi için asfalt dökümü gerçekleştirilecek. Çalışmalar süresince yolun acil noktalarında  yama işlemi yapılıyor.  

Aliağa arıtma tesisine kavuşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına yeni dahil olan tüm  ilçe ve beldelerde olduğu gibi,  sanayi ve deniz ilçesi  olan Aliağa’nın da önemli bir çevre sorununu çözüyor. Şirin ilçenin evsel atıksu arıtma tesisinin kısa süre içinde tamamlanması bekleniyor.

697 bin YTL’ye malolan bu tesis ile Aliağa ilçesinin  önemli bir çevre sorunu da ortadan kalkmış olacak.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü de, bu ilçede bir çok yatırıma imza attı. Aliağa merkez ve 15 köyünde İZSU Aliağa Teknik Hizmet Birimi tarafından gerek kanalizasyon gerekse de su ve branşman patlaklarına zamanında müdahale edilerek sorunlar ortadan kaldırıldı. İhtiyaç duyulan binalarda sayaçlar yenilenirken, yeni sayaç bağlantıları gerçekleştirildi. 60 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi döşeme çalışmalarına  başlandı. Yine  Aliağa’nın  merkezinde ve yeni gelişen bölgelerinde  alt yapı sistemi olmayan  yerlere 60 kilometrelik kanalizasyon sistemi kurulması için ihale kararı alındı.

Helvacı beldesinde 710 metrelik içme suyu iletim hattı inşa edildi, su sondaj kuyusu yapıldı. Şehit Kemal Köyü’nde fosseptik inşaatı devam ediyor. İlçede ihtiyacı olan sokaklara içme suyu şebekesi döşeniyor. Değirmendere ve kolları temizlenerek 725 ton malzeme çıkarıldı. 

Asfalt yatırımları

Aliağa’da 2005 yılında 6093.02 ton, 2006’da 928 ton,  2007’de ise 19.086.50 ton serim-yama ve plent altı yapıldı. Çok sayıda sokak ile caddede sathi kaplama, sıcak asfalt ve  yama çalışması gerçekleştirildi. Üç yılda ilçede 4.928.967 YTL tutarında asfalt çalışması yapıldı. Devam eden çalışmalarla birlikte Aliağa’daki yatırım tutarı 8.541.089 YTL olacak.

1236, 1248,1249,1250, 1251, 1252, 1253, 1255, 1256, 1257, 1258, 1259, 1260, 1263, 1278, 1279 sokaklar, Ege Gübre Yolu, Aytemiz Petrol-Habaş arası yolu, Aliağa Gaz Dolum Tesisleri Yolu, Aliağa Belediyesi Tır Otoparkı, Devlet Hastanesi Yolu, Yeni Mahalle Samur Sokak, Necmettin Giritli Caddesi, Atatürk Caddesi, Fatih Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Metal Meslek Lisesi, Yalı ve Avcı Ramazan mahalleleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından asfaltlandı.

Başkan Kocaoğlu. “Adil hizmet götürüyoruz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu, tüm ilçe ve beldelerde  sosyal eşitlik ilkesi ile  yatırım yaptıklarını  belirterek “Büyükşehir Belediyesi olarak, bize bağlanan yeni ilçe ve beldelerimize hiçbir ayrım yapmadan adil hizmet götürme gayreti ve titizliği içindeyiz. Aliağa’da olduğu gibi diğer ilçe ve beldelerimizin de atıksu problemini çözecek arıtma tesisleri kuruyoruz. Kanalizasyon, içmesuyu yatırımları yapıyoruz. Yollarını asfaltlıyoruz. Bütün  yatırımlarımızı, aciliyeti  ve öncelikleri bakımından sıraya koyduk. Hepsini bir bir gerçekleştiriyoruz” dedi.

Hedeflerinin, öncelikle acil çözüm bekleyen sorunları gidermek olduğunu kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, içme suyu, kanalizasyon ve yolların asflatlanması gibi konularda yoğun bir tempo ile çalıştıklarını söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim