Çelebi Bandırma Limanı'na şeker pancarı küspesi getiren Saint Vincent Grenadines Adaları bandıralı 3 bin 900 gross tonluk kuru yük gemisi, limana girişi sırasında teknik bir arıza nedeniyle sahile çarpma tehlikesi geçirdi.

Limana girmeye çalışan kuru yük gemisi, doklara yanaşması esnasında teknik bir arıza yapması sonrası ilk olarak kıyıda bulunan çay bahçelerine yöneldi.

Kıyıya iyice yaklaşan ve duramayan geminin yönü, römorkör yardımıyla mendirek yönüne çevrildi.

Geminin kıyıya ilerlemesi durdurulamayınca çapa atıldı. Bu da yeterli olmayınca gemi ikinci çapasını atarak kıyıya az bir mesafe kala durabildi.

Kıyıda bulunan balıkçı teknelerine çarpan kuru yük gemisi bazı teknelere ve yatlara hasar verdi. Gemi, kontrolünün ele geçirilmesinin ardından Ak Atak adlı römorkör tarafından limana çekildi.

Kuru yük gemisinin limanda oluşturduğu tehlikeye tanık olan bir balıkçı, şunları kaydetti:

"Önce büyük bir gürültü geldi. Bu esnada gemi denize çapa attı. Attığı çapa tutunamadı. Geminin yaklaşması tehlikeli olmaya başladığında ben kendimi iskeleye atıp tekneleri halatlarından ayırmaya başladım. Teknemi son anda kurtardım. Gemi ikinci çapayı attığında ise teknelerin hepsi denizde savruldu."

Editör: TE Bilişim