Domuz gribi sanılan gemi mürettebatını güneş çarpmış 
 
Rusya'ya yük taşıyan gemide rahatsızlanan ve domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılan mürettebat, güneş çarpmasına bağlı yüksek ateş teşhisiyle tedavi edildikten sonra taburcu edildi.  
 
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Rusya'ya yük taşımacılığı yapan bir gemide çalışan Kahraman K. (32), yüksek ateş ve halsizlik gibi belirtilerle rahatsızlanınca, geminin kaptanı, mürettebatın domuz gribi olabileceğinden şüphelendi.

Gemiyi Bartın açıklarında demirleyen kaptanın, Sahil Güvenlik Komutanlığına durumu bildiren çağrı yapması üzerine, hasta, komutanlığa ait botla karaya çıkarılarak ambulansla Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Hastanede özel olarak hazırlanan izolasyon odasına konulan Kahraman K'nin yapılan tetkiklerinden domuz gribine yol açan H1N1 virüsüne rastlanılmadı. Mürettebatın güneş çarpması nedeniyle rahatsızlandığı belirlendi.

Hastane Başhekimi Seyfettin Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek ateş ve halsizlik şikayeti sonrasında domuz gribi şüphesiyle hastanelerine getirilen hastada H1N1 virüsüne yönelik bulgu görülmediğini söyledi.

Yapılan analizlerin domuz gribi belirtilerine klinik olarak uymadığını anlatan Kalay, ''Hastamızı bugün taburcu ettik. Hastanemizde yapılan muayene sonucunda hastada güneş çarpması sonucu yüksek ateş ve halsizlik gibi belirtilerin oluştuğu tespit edildi'' dedi.
 

Editör: TE Bilişim