Gemi, Meclis’ten Habersiz Satılmış

Kale Kaymakamı’nın gemi satışı, meclis gündemine geldi. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne, kullanım hakkı ise Kale Kaymakamlığı’na ait olan gemi, meclisin haberi olmadan satılmış. Sahil kenarı olan Kale’ye kullanmak üzere İl Özel İdare tarafından verilen geminin Kale Kaymakamlığı tarafından 60 bin TL’ye satıldığı belirtildi. Geminin satılmasına meclis üyeleri tepki gösterdi.

İl genel meclisinin  toplantısında Kale Kaymakamı’nın gemi satışı, gündem konusu oldu. Mülkiyeti İl Özel İdaresi’ne, kullanım hakkı ise Kale Kaymakamlığı’na ait olan gemi, meclisin haberi olmadan satılmış. Sahil kenarı olan Kale’ye kullanmak üzere İl Özel İdare tarafından verilen geminin Kale Kaymakamlığı tarafından 60 bin TL’ye satıldığı belirtildi. Geminin satılmasına meclis üyeleri tepki gösterdi. CHP İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Mengüç, meclise yazılı soru önergesi vererek, geminin satışında meclisin yetkisinin alınıp alınmadığını ve paranın nerede kullanıldığını sordu. Mengüç, “Gemi 60 bin TL.’ye satılmış. O zaman diğer ilçeler de bizlerin kendilerine verdiği greyder, kepçe ve diğer makineleri satsınlar. Eğer bu satış doğru ise paranın alınıp, bütün ilçelere eşit dağıtılmasını istiyoruz” dedi.

Öte yandan dün meclise sunulan Altın Kayısı ile ilgili sorular da cevap buldu. Altın Kayısı Oteli’nin satışından sonra alıcı firmanın Özel İdare hesabına 3 milyon 400 bin TL. yatırdığı, geri kalan kısmın ise 6 aylık sürelerde 3 eşit taksitle ödeneceği ifade edildi. Satıştan elde edilen gelirin ise bakım evi, müdürlükler ve il encümeninin kararı ile kadın sığınma evine verildiği belirtildi.

Naci Şavata başkanlığında toplanan mecliste daha sonra İstanbulluoğlu Konağı’yla ilgili konu görüşüldü. Hüseyinbey Mahallesindeki İstanbulluoğlu Konağı’nı ‘Malatya Kültür Evi’ olarak değerlendirmek ve bünyesinde Malatya kitaplığı, yazı atölyesi, resim atölyesi, müzik odası, satranç odası, el sanatları sergi alanı, İngilizce pratik odası ve konak kafe bölümleri oluşturmak maksadıyla bu yerin 10 yıllığına tahsis edilmesi talebinde bulunuldu. Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan İstanbulluoğlu Konağı’nın 10 yıllığına Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi BİLSAM’a tahsis edilmesi görüşülüp karara bağlandı.

 

Editör: TE Bilişim