Gemi maketi atölyesine molotoflu saldırı

Şırnak’ta izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, SODES’e ait gemi maketi atölyesine taş ve molotof kokteylleriyle saldırıda bulundu.

ŞIRNAK Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Ali Gaffar Okkan Caddesi’nde izinsiz gösteri yapan bir grup, daha sonra Şırnak Valiliği bünyesinde kurulan Sosyal Destek Programı'na (SODES) ait gemi maketi atölyesine taşlı ve molotofkokteylli saldırı düzenledi. Ahşap ve yapıştırıcı malzemelerin bulunduğu atölyeye atılan molotofkokteylleri şans eseri yangına yol açmadı.

Olayın ardından atölyede incelemede bulunan Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü ve SODES Sorumlusu Yaşar Ürek, yapığı açıklamada, dezavantajlı 20 gencin atölyede aylık 200 lira harçlıkla gemi yapımını öğrendiğini belirtti. "Bütün STK’ları ve vatandaşları artık sokak olaylarına karşı tepki göstermelerini istiyoruz"

Kentin sembolü olan Hz. Nuh’un gemisi tanıtmak ve istihdam oluşturmak amacıyla Şırnak Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek’in girişimleriyle kursun başladığını ifade eden Ürek, şöyle dedi: “Görüyorsunuz bütün camlarımızı kırdılar. Bunun hiçbir zihniyete bir faydası yok. Molotofkokteyli atmışlar fakat içerisi yanmamış. Yansaydı içeride gemi maketi yapımında kullandığımız yapıştırıcı maddelerin etkisiyle burası havaya uçardı. Şırnak’ta dar gelirli gençlerimiz, burada hem gemi yapmayı öğreniyordu hem de ayda 200 lira harçlık alıyordu. Çözüm sürecinin sürdüğü bir zamanda Şırnak’taki bütün STK’ları ve vatandaşları artık sokak olaylarına karşı tepki göstermelerini istiyoruz.” Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim