Amerika'nın Kentucky Eyaletin'de ulaşım memurlarının bildirdiği bir kazada Eggner Ferry köprüsüne Delta Mariner isimli büyük bir gemi çarptı.

Ulaşım Bakanlığından Keith Todd'un anlattıklarına göre Sahil Güvenliğin raporlarında kazanın 08:10'da Delta Mariner isimli geminin köprünün ana bacağına çarpmasıyla gerçekleşti belirtiliyor. Todd köprünün iki bacağının yıkıldığını ve birinin geminin baş kısmına dolandığını belirtti.

Todd, Delta Mariner köprüye vurduğunda, köprünün üzerinde 4 aracın bulunduğu ve o saatlerde çalışma saati dışında köprüden karşıya geçen bir görevlinin olduğunu belirtti. Hiç bir aracın zarar görmedi ve yaralananın olmadığı kazanın hemen sonrasında, karşıdan karşıya geçmekte olan görevli köprüyü trafiğe kapadı.

 

Keith Todd can kaybı olmamasını mucize olarak değerlendirdi. Delta Mariner'ın kaptanının memurlara verdiği bilgiye göre gemide bulunan 20 kişilik mürettebat içinde de yaralanan yok.

Delta Mariner Nasa için okyanus ötesi taşımacılık yapan ve rutin olarak Kentucky Gölü'nden geçen bir gemi. 

Ulaştırma görvlileri köprüden günde ortalama 2800 aracın geçtiğini belirttiler.

Keith Todd ise köprünün  trafiğe 1932'de açıldığını ve 1943'te  su seviyesinin yükselmesi nedeniyle altı ay trafiğe kapalı tutulduğunu açıklamalarına ekledi.

Editör: TE Bilişim