Der Spiegel’in internet sitesindeki bir makalede, okurlara, “Kaptan Alman ya da İngiliz olsa şaşırırdık. Ama elinizi vicdanınıza koyun, İtalyan olması sizi şaşırttı mı?” denildi. Makalede, kaptanın, kendi hataları sonucu gemiyi kayalıklara çarpıktan sonra kaçmaya çalıştığı da vurgulanarak kaza, İtalya’nın içinde bulunduğu ekonomik krize benzetildi.

‘Nazi propagandası gibi’
 
Jan Fleischhauer imzalı makaleye İtalya’dan tepki yağmaya başladı. La Repubblica gazetesi, “ırkçı” olarak nitelediği makaledeki ifadelerin tam da Nazilerin Propaganda Bakanı Joseph Göbbels’in hoşuna gidecek türden olduğunu yazdı. Çeşitli internet siteleri ve bloglarda da makalenin yazarı Jan Fleischhauer hakkında hakaretler yer aldı. Costa Concordia kazası daha önce de Almanya ile İtalya’yı karşı karşıya getirmişti. Alman Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer’in, “Böyle bir kaza burada yaşanmaz çünkü bizim daha sıkı kurallarımız var” demesi tepkiyle karşılanmıştı.


Öte yandan, 13 Ocak’ta Giglio adası kıyılarında kayalıklara çarpan Costa Concordia gemisinde dün bir cesedin daha bulunmasıyla ölü sayısı 16’ya yükseldi. Gemideki 2 bin 400 ton yakıtın denize sızmasını önlemek için çalışmalara da başlandı. Halen Giglio kıyılarında bulunan geminin yakınına ekipman yerleştirildi, ancak yakıt tahliyesine gelecek cumartesiden önce başlanması beklenmiyor.
Editör: TE Bilişim