'Gemi işinde kârdan zarar ettim' 
 
 
Çukurova Holding Başkanı Karamehmet, Turkcell'de hisse oranlarının kritik seviyede olduğunu belirterek "Bu haliyle gittiği yere kadar gidecek" dedi

Çukurova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet Turkcell'de mevcut ortaklık yapısı ve yaşanan sorunlarla ilgili olarak "Turkcell bu haliyle gittiği yere kadar gider" diye konuştu. TMSF ile 398 milyon liralık protokolünde borcun fahiş faiz işletilmesi sonucu bu düzeye çıktığını söyleyen Karamehmet "Ne diyeyim varlığım Türk devletine armağan olsun" dedi.

Karamehmet, önceki gün sahibi olduğu Genel Enerji'nin Kuzey Irak'tan ilk petrol sevkıyatını için düzenlenen törene katılmasının ardından bir grup gazeteciye enerji, Turkcell'le ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ortağı olduğu Turkcell'de artık hisse oranlarının çok kritik seviyelerde olduğunu söyleyen Karamehmet şu ilginç değerlendirmeyi yaptı:

"Dengelerle daha fazla mevcut statüyü koruyarak devam etmek zor. Ancak Turkcell bu haliyle gittiği yere kadar gidecek. Zira Turkcell'in bir Türk şirketi olarak kalması lazım. Burada çok sakin olmak lazım. Biz de sakinliğimizi koruyacağız" Karamehmet ihtilaflı olduğu Rus ortağının, gittiği hemen her yerde ihtilaf yaşadığına da dikkat çekti.

RUS ALFA İNCELENİYOR

Karamehmet, Amerikan SPK'sı SEC'in Turkcell'in Rus ortağı Alfa için çok ciddi bir insider trading soruşturması yaptığını, Rusların ABD'de ciddi bir ceza yemek üzere olduğunu da hatırlattı. Turkcell'de Rusların İskandinavlara ya da İskandinavların Ruslara hisse satarak dengeleri değiştirme riski olup olmadığını yönelik soruya ise Karamehmet iki toplum arasındaki bazı tarihsel gerçeklerin böyle bir anlaşmayı mümkün kılamayacağı karşılığını verdi.

'Gemi işinde kârdan zarar ettim'

Karamehmet, 2000'li yıllarda aldığı gemilerden krizde navlun fiyatlarının düşmesiyle zarara uğrayıp uğramadığına ilişkin soruya "Benimkisi kârdan zarar" yanıtını verdi. Çukurova Holding CEO'su Bülent Ergin "Doğru söylüyorsunuz başka bir zeminde tanesini 95 milyon dolara satabilirdik. Kârdan zarar ettik" dedi.

'Geriye bakıyorum iyi dönem sonrası hep kötüsü başlıyor'

KARAMEHMET, petrol işleriyle ilgili olarak 'Cepte risk alıp başardınız. Risk iştahının her zaman karşılığını alıp alamayacağı yönünde bir soruyu da şöyle yanıtladı: "Finansta çok büyüdük sonra gerileme dönemi yaşadık. Turkcell'i kurduk, müthiş bir değer yarattık, sonra orada da boğuştuk. Geriye bakıyorum iyi dönemimiz ardından kötü dönem başlıyor. Enerjide petrol bulduk, satacak hale geldik, petrol fiyatları düştü."

Editör: TE Bilişim