İ.T.Ü. GEMİ İNŞAATI VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 30. 20. ve 10.YIL MEZUNİYET TÖRENİ

İ.T.Ü. Gemi İnşaatı Ve Deniz Bilimleri Fakültesi 30. 20. Ve 10.Yıl Mezuniyet Töreni 25 MAYIS 2013 Cumartesi günü Fakülte konferans salonunda yapıldı.

Tören Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. İlk konuşmayı Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet ERGİN' yaptı.

Prof. Dr. Ahmet ERGİN' Dekanlılığa atandığı günde günümüze kadar neler yaptığını Gemi İnşa sanayinin dünü ve bugünününden söz ederek durma noktasına gelen gemi inşa sanayi neler yapılması gerektiğini belirten kısa ve içeriği dolu bir konuşma yaptı.

Fakülte Dekanın konuşmasından sonra 10. Mezunlarından Burak Gürsu okul anılarını içeren bir konuşma yaptı.

Burak Gürsu’dan sonra kürsüye 30. Mezunlarından Prof. Dr. Nurhan KAHYAOGLU'nun kürsüye geldi.  Prof. Dr. Nurhan KAHYAOGLU'nun okul anıları ile dolu  bir konuşma yaptı konuşması bazen hüzünle bezende gülümsenerek dinlendi.

Bu konuşmalardan sonra Prof. Dr. Reşat BAYKAL tarafından Nostaljik ders verildi. Dersi Konusu Türkiye’de gemi inşa sektörünün öncüsü Ordinaryüs Profesör Ata Nutku’ydu.

Prof. Dr. Reşat BAYKAL Ordinaryüs Profesör Ata Nutku’nun doğduğu günden başlayarak kısa bir hayatını sonra da gemi inşa sanayi için yaptığı çalışmaları anlattı.
 
Prof. Dr. Reşat BAYKAL’ın bu konuşmasından sonra Fakülteden 30, 20 ve 10 yıl önce mezun olanlara mezuniyet belgeleri Prof. Dr. Ahmet ERGİN' tarafından verildi.

Editör: TE Bilişim