GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİCİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ADEM ŞİMŞEK, “İŞYERLERLERİMİZDE ÇALIŞAN HİÇBİR İŞÇİNİN KRİZ BAHANE EDİLEREK İŞİNE SON VERİLMEDİ.HÜKÜMETİMİZDEN  GEMİ GERİ DÖNÜŞÜM SANAYİCİLERİNE DESTEK BEKLİORUZ. 

 

 

 

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Şubat ayı"nda yapılan Oda seçimlerinin ardından  Aliağa"ya ziyarette bulundu.

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh"a  DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu  Üyeleri Yönetim kurulu başkan yardımcısı  Bülent Onural,  yönetim kurulu üyesi Yusuf öztürk, yönetim kurulu Can  Özgen,  Yönetim Kurulu Üyesi  Akın Kandemir eşlik etti.

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Üyeleri ilk ziyareti Gemi geri dönüşüm sanayicileri derneğine oldu. Geza Dologh"u  Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri  Derneği Yönetim Kurulu başkanı  Adem Şimşek karşıladı. Yapılan ortak toplantı geçtiğimiz yıl elim bir uçak kazasında kaybettiğimiz Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri  Derneği Yönetim Kurulu  eski başkanı   Mustafa Erdil"in anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.  Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek,  Türkiye"nin tek gemi geri dönüşüm merkezi olan Aliağa"nın en önemli sorunun TOKİ parselleri üzerinde bulunan Gemi geri dönüşüm sanayicilerinin yüksek kira bedelleri olduğunu söyledi. Şimşek,” Yeni yönetim kurulumuzun çözmeyi planladığı  en önemli sorunumuz TOKİ  parsellerinin yüksek bedel ile kiralanmasıdır.  Bu sorunumuzu  DTO ile birlikte güç birliği yaparak çözmek istiyoruz. ikinci en büyük sorunumuz ise Yaşanan Küresel krizde yüksek maliyet ile aldığımız gemi fiyatlarının nerde ise üçte bir fiyatına piyasaya hurda temini ne devam ediyoruz. Bu da bizim için ciddi anlamda maddi zarar oluşturuyor. Büyük bir yükün altında bile bugün itibarı ile Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri üyeleri nin işyerlerinde çalışan hiçbir işçi kriz bahane edilerek işine son verilmedi. 110 bin ton hurda ile yakalandığımız krize rağmen 650 dolarak mal olan hurdayı 250 dolar gibi bir rakam ile piyasaya vermeye ve  İDÇ, HABAŞ, Cermetal gibi firmaların hurda tedariklerini karşılamaya devam ediyoruz.  Krizin etkilerinin yavaşlatılması babında bir takım önlemler alan ve teşvik kararı alan hükümetimizden de Gemi geri dönüşüm sanayicilerine destek bekliyoruz.  Yapılacak destek ile mevcut  işçi istihdamını korurken tam kapasite çalışan bir Gemi Geri Dönüşüm bölgesinin beş bin kişiyi istihdam edebileceği unutulmamalıdır. “dedi.

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, gemi geri dönüşüm sektörüne önem verdiklerin belirterek başladı ğı konuşmasında TOKİ kira sorunu ile ilgili Ankara da birlikte hareket etme konusunda çalışmaya hazır oldukların söyledi.  Dologh,” Gemi geri dönüşüm sanayicileri son yıllarda çevreye uyum yatırımları ile herkesin taktirini kazanmaya devam ediyor.  Gemi sökümde çevreye ve insana yapılan yatırımlar Avrupa standartları düzeyine geldi.  Sektörde bazı firmaların tersane talepleri maalesef müsteşarlık bazında kabul görmüyor. Bu sorunda da gemi geri dönüşüm sanayicileri ile ortak çalışma yapabiliriz. Tersane konusunda beklenen ivmeyi hızlandırabiliriz.  Olaya yerel bakmamak gerekir. Denizcilik Küresel bir iştir.  Üç tarafı denizler ile çevrili bir ülkede denizcilik sektörünün önemi her geçen gün artmaktadır.  Doğru olan her şeyi anlatmak bizim vazifemizdir. Çalışmalarımız bu yönde ve inanç ile devam edecektir” dedi

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh ve Yönetim Kurulu Üyeleri gemi geri dönüşüm sanayicileri derneği ziyaretinin ardından Aliağa Belediye başkanı Ömer Turgut Oğuz"u, Liman Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü  ve Kaymakamlığı ziyaret ettiler.

 

DTO İzmir Şb. Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, 24 Nisan Cuma günü Aliağa Ticaret Odası"nda 13.30"da sektörün sorunlarını belirlemek üzere Kaymakam, Belediye Başkanı ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı"nın katılacağı toplantı düzenlediklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim