Lüks yolcu gemisi Costa Concordia'ya dalışlar gerçekleştiren İtalyan Mareşal Danilo Del Carro, yaşadıklarını Parisien gazetesine, "Suyun altında her şey çok farklı. Gemi sanki canlı gibi. İnanılmaz. Sürekli tuhaf sesler, iç karartıcı gıcırtılar duyuluyor. Denizin dibinde her ses, olduğundan çok daha yüksek olarak işitiliyor" cümleleriyle anlattı.
Costa Concordia'nın yaptığı kazanın üzerinden 10 gün geçti ama gemiyle ilgili arama çalışmaları hala devam ediyor.

İtalyan Hükümet Sözcüsü Franco Gabrielli, olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verilen ve dün tekrar başlayan çalışmaların hem su yüzeyinde hem de geminin batık kısmında sürdürüldüğünü bildirdi. 

Yolcu gemisinin batığında arama ve araştırma yapan dalgıçlar hala kayıp kişilerin tümüne ulaşabilmiş değil.

"MANTOLAR, GÖZLÜKLER ARASINDAN İLERLİYORUZ"

Dalgıçlar güvenlik ipleriyle, meslektaşlarının onları beklediği kanoya bağlı olarak çalışıyor.

Araştırmalar başladığından beri, kurtarma ekibi birçok zorlukla karşılaştı. Bilhassa, her yere yığılan eşyalar çalışmaları güçleştiriyor, dalgıçlar için tehlike oluşturuyor.

Danilo Del Carro, "Kendimize gözlükler, mantolar, pusetler arasından bir yol açmak zorundayız. Her şey terk edilmiş ve harap durumda" diye anlatıyor.

"CESETLE KARŞILAŞMAK KORKUNÇ"

La Tribune de Genève'e konuşan mağara bilimci dalgıç Fabio Paoletti ise yıkıntılar arasında ilerlemenin "zor ve yorucu" olduğunu belirtiyor ve şöyle devam ediyor:

"Görüş mesafemiz 10 ile 80 cm arasında değişiyor. Cesetleri bulmak için, masa örtülerinden kıyafetlere kadar her şeyi kontrol etmemiz gerekiyor. Suda yüzen elektrik kabloları tehlikeli. Bunlara dolanma riski yüksek."

Her dalışta "bilinmezliğin korkusunu" yaşadığını söyleyen Paoletti'ye göre, "Cesetle karşılaşmak korkunç" bir şey. Çünkü insan sevinmeli mi, üzülmeli mi bilemiyor.

 

Editör: TE Bilişim