Gemi Adamları İçin Yasa Teklifi

AKP Bolu Milletvekili Fatih Metin, gemi adamlarının eğitimine ilişkin yeni düzenleme yapılması amacıyla yasa teklifi hazırladı.
TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Denizcilik Müsteşarlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) değişiklik yapılmasını içeriyor.
Teklif, Anayasa Mahkemesinin “Uzakyol vardiya zabiti ve uzakyol vardiya makinisti eğitimlerinin ancak lisans düzeyinde eğitim veren fakülte ve yüksekokullarda verileceğine” ilişkin iptal kararının ardından çıkan yasal boşluğu gidermeyi amaçlıyor.

Teklife göre, gemi adamlarına yönelik yeterlik sınavlarını yapmak üzere Denizcilik Müsteşarlığında “Gemi Adamları Sınavları Merkezi” oluşturulacak. Gemi Adamları Sınavları Merkezi; Kurul, Soru Hazırlama Birimi, Sınav Komisyonu ve Yayın Biriminden oluşacak.
Kurul, Denizcilik Müsteşarlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası ve özel eğitim kurumlarından birer, YÖK‘ten dört temsilci olmak üzere bir başkan ve sekiz üyeden oluşacak.
Denizcilik Müsteşarlığınca yetkilendirilen özel eğitim kurumlarında, 29 Kasım 2007 tarihinden önce eğitime başlayan öğrencilerin kazanılmış hakları saklı tutulacak.

Dünya Gazetesi / Perşembe Rotası

Editör: TE Bilişim