TURGUT KIRAN DENİZCİLİK YÜKSEKOKULU GEDDAD ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ TOPLANTISINA KATILDI

Öncelikle GEDDAD nedir ?

Kaptan Umur ZAMANOĞLU’nun önderliğinde 2011 yılının Eylül ayında kurulmuş, Genç Türk Denizcileri’nin kalifiye oranlarının arttırılması ve topluma, doğaya, devletimize gençliğin taze fikir ve eylemleri ile destek vermek, çeşitli AR-GE alanlarıyla çalışmak üzere kurulmuş bir organizasyondur. (Bkz:http://www.geddad.com/)

Genç Denizciler Dayanışma Derneği(GEDDAD)’nin 26 Ekim 2013 tarihinde İstanbul Eyüp’te yer alan R/V Deniz Kartalı uygulama biriminde gerçekleştirilen öğrenci temsilcileri toplantısında okulumuzu temsilen Çağatay ÇIRACI ve Mesut ERKAN görev aldılar.

Yapılan toplantıda 2014 Kış dönemi 6 aylık dönem içerisinde uygulama eğitimlerine ve ortak iştiraklere katılması uygun görülen temsilcilikler belirlendi. Toplantıya katılan temsilciler aracılığı ile okullardaki öğrencilere GEDDAD hedefleri anlatıldı:
—    Akademik manada (Denizcilik liseleri, MYO ve Üniversiteler) eğitim almış kaliteli gençlik
—    Pratik ve uygulama alanında tecrübe kazanmış bir kitle
—    Yüksek disiplin ve bağlılık 
—    Kişisel gelişim, kalifiye meslek personeli
—    Devletimize tam bağlı ve koordineli gençlik kitleleri
—    Milletine ve doğaya “DAİMA HAZIR” sloganıyla “İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA, İHTİYAÇ OLUNAN YERDE” düşünce yapısına sahip gençler yetiştirmek.

Yapılan toplantı sonucunda denizci öğrenciler birbirlerini bir parça olsun tanıma fırsatı bulurken ilerleyen zamanlarda GEDDAD merkezli ortak projelerde yer alma şansı yakaladı.

Yapılan toplantının öncesinde ve sonrasında katılan öğrencilerle halat manevrası talimi, roda talimi, yelken bakımı ve can yeleği bilgilendirmesi yapıldı.

 Can yeleği bilgilendirilmesi

Toplantı sonucunda GEDDAD tarafından belirlenen temsilcilikler şunlardır:

-    R.T.E.Ü Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu

-    İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi

-    Varna Maritime Academy

-    Kiev Maritime Academy

-    Ordu Fatsa Denizcilik Meslek Yüksekokulu 

Editör: TE Bilişim