Gazze'ye Yardım Gemisi 'Free Gaza' Battı

Fileleftheros gazetesi, Filistin’e yardım sağlayan “Free Gaza” (Gazze’ye Özgürlük) adlı geminin geçtiğimiz Pazartesi günü hava muhalefeti nedeniyle Larnaka Limanı’nda battığını bildirdi.

Cyprus Mail gazetesi, çok şiddetli rüzgar nedeniyle, Limasol’daki eski limana çekilmeyi beklediği sırada dalgalara yenilen SS Dignity’nin 30 Aralık 2008 tarihinde İsrail savaş gemisinin çarpması sonucu yara aldığını hatırlattı.

Geminin İsrail savaş gemisinin çarpması öncesinde de iyi durumda olmadığını kaydeden bazı gazeteler, çarpma sonrası ise durumunun daha da kötü olduğuna dikkat çekmişlerdi. SS Dignnity adlı gemi, aralarında Amerikan Kongresi üyelerinden Cynthia McKinney ve Kıbrıslı Rum milletvekili Eleni Theocharous gibi önemli isimlerin bulunduğu 16 gönüllü ile yolculuk yapıyor ve Filistin’e insani yardım götürmeyi hedefliyordu. Ancak İsrail savaş gemileri geminin kıyıya yanaşmasına izin vermemişti.

Cyprus Mail’deki habere göre Larnaka Liman görevlileri SS Dignity’yi kurtarmak için çalıştı. Çekmeye çalıştıkları anda da gemi ters dönüp battı.

 

Editör: TE Bilişim