Gazze’ye gidecek insani yardım malzemeleri, toplama merkezlerinden TIR’larla Uluslararası Mersin Limanı’na gönderilmeye başlandı. Mersin Limanı'na bu sabaha karşı gelen Gazze’ye gidecek Lady Leyla isimli gemiye yükleme yapılacak.

Mısır'ın İskenderiye Limanı'ndan yola çıkan 123 metre uzunluğundaki Panama bandıralı M/W Lady Leyla adlı gemiye bu sabaha karşı Mersin Limanı'na ulaştı. Bugünden itibaren gemiye 5 bin ton un, 2 bin ton pirinç, 3 bin ton şeker yer almak üzere toplam 10 bin ton gıda kolisi yüklenmeye başlanacak. Gemi ayrıca Gazzeli çocuklara 10 bin oyuncak ulaştıracak. Ramazan Bayramı'ndan önce varış noktasına ulaşması planlanan Lady Leyla, cuma günü düzenlenen törenle uğurlanacak.

İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile 31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemi ile birlikte yola çıkan Mavi Marmara, Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail ordusu tarafından basılmıştı. İsrail'in gemiye asker çıkarması üzerine hayatını kaybedenler ve yaralananlar olmuştu. Bu olaydan sonra Türkiye ve İsrail arasındaki ilişkiler bozulmuştu. Geçtiğimiz günlerde iki ülke arasında anlaşma sağlanmıştı. Ölen kişilerin ailelerine tazminat ödemeyi kabul eden İsrail, ayrıca Gazze’ye uyguladığı ambargoyu kaldıracağını açıklamıştı. Bunun üzerine Türkiye hemen Panama bandıralı M/W Lady Leyla isimli kuru yük gemisi ile Gazze’ye 10 bin tonluk insani yardım malzemesi sevkiyatı için harekete geçmişti. Yardımların Ramazan Bayramı öncesinde Gazze'ye ulaştırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda insani yardımların Akdeniz ilçesindeki toplama merkezine sevkiyatı sürüyor. Kızılay Genel Müdürlüğü yetkilileri ve görevli personelin koordinatörlüğünde ilk olarak un ve şeker gibi gıda maddeleri TIR'lara yüklendi. Yüklerini alan TIR’lar, kısa mesafedeki Mersin Limanı’na doğru yola çıktı. Limana D Kapısı’ndan giriş yapan TIR’lardaki malzemeler, 17 nolu rıhtıma demirleyecek Lady Leyla isimli gemiye nakledilecek. Gemi, cuma günü düzenlenecek törenle Gazze'ye uğurlanacak.Cihan
Kaynak: cha