Türk Kızılayı Uluslararası Yardımlar Lojistik Sorumlusu Adem Karakaya, "Gazze'ye bayram öncesi 11 bin ton insani yardım malzemesi ulaştıracağız." dedi.

Uluslararası Mersin Limanı'ndan Gazze’deki ihtiyaç sahiplerine gidecek olan insani yardım gemisi Lady Leyla isimli gemide yükleme çalışmalarında sona gelinirken kısa bir açıklama yapan Türk Kızılayı Uluslararası Yardımlar Lojistik Sorumlusu Adem Karakaya ise Gazze'ye yaklaşık 11 bin ton yardım malzemesi göndermek için çalıştıklarını ifade etti.

Karakaya, 3 gündür aralıksız 24 saat esasına göre Akdeniz toplama merkezindeki 11 tonluk yardım malzemelerini TIR'larla limanda bulunan gemiye sevk ettiklerini anlatan Karakaya, yükleme işlemlerinde sona yaklaşıldığını ifade etti. Karakaya, yapılacak yardım malzemeleri arasında Gazzeli çocuklar için çok sayıda oyuncağın da bulunduğunu açıkladı. Karakaya, "Çocuklara bayram sevinci yaşatacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Karakaya, "Yarın Başbakan yardımcımız Sayın Veysi Kaynak ve Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfü Elvan beyin de katılacağı törenin ardından Mersin Uluslararası Limanı'ndan ayrılacak gemimizin yaklaşık 30 saat sonra İsrail'e varmasını düşünüyoruz." bilgisin aktardı.

Karakaya, yükleme çalışmalarında hiçbir aksaklığın yaşanmadığını, bütün malzemeleri gemiye yüklediklerini sözlerine ekledi.

Cihan
Kaynak: cha