Avrupa yük gemisinin (Yunanistan-İsveç) Gazze’ye yol alan Özgürlük Filosuna katılmak üzere Atina limanından Kıbrıs’a doğru yol aldığı belirtildi. Yük gemisinin ardından dört geminin daha Atina ve Girne’den Gazze’ye doğru yol alan filoya katılacağı ifade edildi.

Gazze kuşatmasını kırmak için Avrupa Girişimi üyesi Rami Abduh, Yunanistan-İsveç gemisi olan yük gemisinin yükünün Avrupa Girişimi tarafından yapılan kampanyalarla tamamlandığına dikkat çekerek gemide prefabrike evler, ilaç, su arıtma istasyonları ile inşaat malzemesinin bulunduğunu söyledi.

Abduh bugün yaptığı açıklamada “Atina’dan yola çıkan gemiyi büyük bir halk ve basın kitlesi uğurladı. Gemide 21 haber ajansından 36 muhabir bulunuyor. Muhabirler gelişmeleri an be an dünya kamuoyuna iletecek ve ilk defa gemide canlı yayın araçları da bulunacak.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Abduh, bir aksilik çıkmaması durumunda filonun Cuma akşamı (28 Mayıs) Gazze’ye ulaşacağını belirterek, filoya katılan dayanışmacıların İsrail  tarafından ortaya konacak her türlü tavra ve senaryoya göre hazırlık yaptıklarını ve bu insanların getirdikleri yardımları Gazze’ye ulaştırma konusunda ısrarcı olduklarını ifade etti.

Türkiye’deki gemilerin ilki evvelki gün  İstanbul Sarayburnu’ndan dualarla uğurlanmıştı.

Editör: TE Bilişim