Dünya Denizcilik, Gan-Sword ve Gan-Ocean’a müşteri arıyor

Dünya Denizcilik filosundaki 46.702 dwt 2007 Hyundai Mipo inşa Gan-Victory ve Gan-Valour, 53 milyon dolara Yunanlı Thenamaris’e satıldı.

Dış basında beheri 18.5 milyon dolara satıldığı duyurulan Dünya Denizcilik filosundaki 2007 inşa 16.900 dwt’lik Gan-Sword ve Gan-Ocean’ın satıldığına ilişkin haberlerin doğru olmadığı açıklandı.

Bu iki geminin satışı için duyurular yapıldığı, ancak henüz ciddi bir alıcının ortaya çıkmadığı belirtilen haberden ayrı olarak verilen bilgiye göre, bugüne dek 8 tankerin satışının gerçekleştiği bilinmekte. Dünya Denizcilik bu yıl teslim almayı planladığı yeni gemilerle filo kapasitesini iki katına çıkaracak. Şirket yeni tankerlerle aframax segmentine de girmiş olacak.

Tanker armatörlük şirketi Dünya Denizcilik büyümesini bu yıl da sürdürecek. Geçen yıl Türk tersanelerinde inşa edilen iki tankeri filoya katan şirket, kriz öncesi Uzakdoğu tersanelerine vermiş olduğu gemi siparişlerinin yedisini bu yıl teslim alacak.

Dünya Denizcilik’in şu an filosunda 17.000 dwt ile 51.000 dwt arasında 12 tanker bulunuyor. Gemilerin hepsi 2006 sonrası inşa edilmiş. Dünya Denizcilik, filosunda bulunan dört adet 47.000 dwt ve dört adet 51.000 dwt’lik tankerlerini Maersk’in Handytankers havuzunda işletiyor.

Şirketin teslim almayı planladığı 113.000 dwt’lik aframax tankerlerden ilki martta filoya katılacak. Sonraki aylarda da ikisi aframax, dördü 52.000 dwt’lik tanker olmak üzere 6 gemi filodaki yerlerini alacak. Yeni gelecek gemilerle birlikte şirket filosunun taşıma kapasitesi iki katından daha fazla büyüyecek.

Editör: TE Bilişim