24 Spor ekibinden Galasaray muhabiri Evren Göz'ün ulaştığı projeye göre Başkan Ünal Aysal, Galatasaray Adası'nı gemi şeklinde restore ederek özellikle yurtdışından gelecek turistleri adaya çekmeyi ve kulübe büyük bir gelir kazandırmayı amaçlıyor.

PROJEYİ DÜNYACA ÜNLÜ MİMAR HAKAN KIRAN ÇİZDİ

Daha önce Perili Köşk, Seferoğlu Yalısı gibi tarihi yapılarla Mydonose Showland gibi modern mimari konseptine uygun binalara imza atan dünyaca ünlü mimar Hakan Kıran, yeni projesinde Galatasaray Adası'nı bir gemi konseptiyle yansıtacak.

Özellikle zengin turistleri hedef alan bu proje için gerekli prosedürlerin tamamlanması beklenirken, Galatasaray Kulübü bu çılgın proje sayesinde büyük bir miktar gelir elde etmeyi planlıyor.

İSTANBUL SİLUETİ BOZULMAYACAK

Hazırlanan konseptte hem geleneksel hem de modern mimari kullanılırken, İstanbul'un siluetinin bozulmamasına özen gösterildi. Gemi şekli, havada duran ve adaya ağırlık vermeyecek şekilde tasarlandı. Bu da inşaat maliyetini en aza indiriyor.

Galatasaray Adası olarak bilinen Kuruçeşme Adası'nın tarihi 1800'lü yıllara kadar uzanıyor. 1945'te Galatasaray Kulubü'ne geçen adanın işletmesi geçtiğimiz yıllarda kulüp dışından isimlere verilince camia içinde tartışmalara neden olmuştu.

Editör: TE Bilişim