GALATAPORT PROJESİ'ne İptal Davası Açıldı!

Karaköy'ün çehresini değiştirecek olan Galataport ihalesi, Global Menkul Değerlerin sahibi Mehmet Kutman, İsrailli Ofer Ailesi ve Limak Grubu'nun da bulunduğu Royal Carribean Ortak Girişim Grubu'nda kaldı.

Ancak 49 yıllığına 3 yılı ödemesiz 46 yıllık taksitler halinde ödemek üzede kiralanan Galataport şimdiden davalık. İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nin, Galataport'un 'İmar yasası ve şehircilik ile ilgili bütün yasalara aykırı bir proje olduğu gerekçesi" ile yaklaşık 1.5 ay önce İstanbul 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtığı belirlendi.

Böylece Galataport'a en yüksek teklif Global ve Ofer Ailesi, Tüpraş'taki yüzde 14.76 hissenin İMKB'de satışı nedeniyle karşılaştıkları bir dava, iki suç duyurusu ve bir soruşturmanın ardından yeni bahis siteleri bir yargı süreci ile karşı karşıya kaldı.

Üstelik bu davaların ardı arkası kesilecek gibi değil. İstanbul Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Eyüp Muhcu ihale süreci ile ilgili de dava açmak üzere hazırlıklara başladığını söyledi. Çünkü iddialara göre ihaleye konu olan şartnamede imar ile ilgili esneklikler de bulunuyor.

Dava dilekçesinde bölgenin bir dünya mirası olduğuna işaret edilerek, "Bakanlar Kurulu'nun 15 Aralık 2004 kararıyla, ilgili tüm kurum ve kuruluşların bütün itirazlarına rağmen ve yapılan uygulama sonuçlarının bu itirazları haklı çıkaran sonuçlarına karşın İstanbul'un bütün bütün doğal, tarihi ve kültürel değerlerini acımasızca tahrip ve yok eden kararların ortaya çıkışına neden olan Turizm Teşvik Kanunu'a göre Türizm Merkezi olarak belirlendi.

Uygalanması halinde telafisi imkansız zararların doğacak olması nedeniyle iptal davası açma zorunluluğu doğmuştur" denildi.

Kaynak: SABAH Gazetesi Hacer GEMİCİ- EKONOMİ

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim