Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Galataport projesi ihalesinde yeni bir sürecin başladığını belirterek, tekrar ihaleye çıkılacağını söyledi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), Yüksek Planlama Kurulu'ndan (YPK), daha önce onay için gönderdiği Galataport ihalesine ilişkin kararı geri istediğini ifade eden Unakıtan, "Kararı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne gönderdik. Oradaki ihale komisyonunun, kararı iptal edeceğini umut ediyorum. Süreç başlatılmıştır ve tekrar ihaleye çıkılacaktır" dedi.

Unakıtan, Danıştay 6. Dairesi'nin, Galataport ihalesi ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olarak incelemeye aldıklarını söyledi.

Dairenin verdiği karanın gerekçesinde, yap-işlet-devret modeline göre yapılan ve onayını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği Galataport ihalesinde, bu projelerin imar onayını Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın değil, değişen mevzuata göre ÖİB'nin vereceğinin yazıldığını ifade eden Unakıtan, bu gerekçeye uymak zorunda olduklarını belirtti.

Karar alındıktan sonda onayın kendisine geleceğini söyleyen Unakıtan, "Böylece Galataport ihalesi yeni bir sürece girmiş olacak. Ondan sonra tekrar ihaleye çıkılacaktır" diye konuştu.

Unakıtan, yeni imar planının ise ÖİB tarafından hazırlanacağını, bu konuda teknik çalışma yapılacağını, bu çalışmanın ne kadar süreceğini ise şu anda söylemenin mümkün olmadığını kaydetti.

Unakıtan, kabinede bu konuda herhangi bir görüş ayrılığının olmadığını, çünkü YPK'nın, ÖYK'nın hükümetin kararında en son onayın başbakana ait olduğunun altını çizdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim