GALATAPORT TEKLİFLERİ TDİ'YE VERİLDİ

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) A.Ş. Genel Müdürlüğü'nce Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi (Galataport) için açılan ihaleye katılan firma ve gruplar, tekliflerini TDİ'ye verdi.

TDİ Genel Müdürü Burhan Külünk, Karaköy'deki Genel Müdürlük binasında ihaleye ilişkin düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kısa adı Galataport olan Salıpazarı-Karaköy Kruvaziyer Liman Kompleksi projesinin "yap-işlet-devret" modeli çerçevesinde gerçekleştirilmesi Betpas amacıyla ihalesinin başladığını söyledi.

Külünk, 2 aşamalı ihale sürecinde katılan firmaların yeterlilik dokümanlarına bakılacağını, teklif zarflarının ise noter huzurunda kasaya kilitleneceğini, daha sonra yeterliliğine karar verilen firmaların teklif zarflarının yine noter huzurunda açılacağını bildirdi.

İhaleye 3 firmanın katıldığını anlatan Külünk, bunların Pilot Ortak Finans Gayrımenkul İnşaat Yatırım Ortak Girişim Grubu ile Tepe İnşaat ve Royal Carribbean Cruises Ltd. şirketleri olduğunu bildirdi.

Liman alanında yapılacak kompleksin çevreyi rahatlatacağını, yeni limanın Beyoğlu'nun da denizle buluşacağı yer olacağını vurgulayan Külünk, "Beyoğlu'nun her tarafı deniz olmasına rağmen pek denize çıkışı yok. Haliç tarafına baktığınızda bizim tersanelerimiz var. Tersanelerle kapanmış. Burası da gümrük sahalarıyla kapanmış" dedi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim