Ayvalık’ta turizm sezonunda binlerce yerli ve yabancı turisti ilçenin 2 adasında bulunan eşsiz koylarda doğa ile baş başa denize girip tatil yapmasını sağlayan gezi teknelerinden biri Türkiye’de bir ilke imza atarak Dijitürk, Lig Tv ve D-Smart ekranlarında yayınlanan maçların heyecanını futbolseverlerle paylaşmaya başladı. Bu yıl turizm sezonu başında; Gemi Mühendisi Ali Jale’nin Ayvalık’a bağlı Cunda adasındaki kendilerine ait tersanede yeğeni Ahmet Jale ile gece gündüz projesini çizip, en ince ayrıntısına kadar üzerinde durarak inşa ettikleri, 680 kişilik yolcu kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük gezi teknesi olma özelliğini taşıyan ‘Jale 6’ ismini taşıyan tekne, kış aylarında sporseverlere hizmet veriyor. 8 normal tuvalet, 3 bayan, 3 erkek soyunma kabini ve 1 adette engelli tuvaletinin yanı sıra bar ve geniş oyun 3 adet oyun pistine sahip ve yaklaşık 1 milyon dolara mal olduğu belirtilen Türkiye’nin en büyük günlük gezi teknesindeki maç yayınlarına sporseverler büyük bir ilgi gösteriyor.

Şimdiye kadar salonlar, kıraathaneler ve restoranlarda spor karşılaşmalarını izlemeye alışkın sporseverlerin denizin ortasındaki teknenin içinde içeceklerini yudumlarken, maç seyretmenin kendilerine bambaşka haz verdiğini kaydetmesi ise dikkatlerden kaçmıyor. Ulaştırma Bakanlığınca 2010 yılında Resmi Gazete yayınlanıp, 2011 yılında yürütmeye giren Deniz Turizmi Yönetmeliği ile kapsamında yeni kriterlerin ülke genelindeki gezi teknelerinde yüzde 50 oranında yolcu kaybına uğramasına neden olması nedeniyle, Ayvalıklı genç Gemi Mühendisi Ali Jale tarafından 6 ay 10 gün gibi kısa sürede yaklaşık 300 grostonluk Türkiye’nin en büyük gezi teknesini yeni yönetmelik standartlarına göre inşa ederek Ayvalık turizmine kazandırmasının ardından sona eren turizm sezonunda bu de teknenin şimdide futbolseverlere hizmet vermesi ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor.

Her karşılaşmada bay-bayan yüzlerce kişinin nefeslerini tutarak tekne içindeki 2 adet dev ekrandan maçları büyük bir heyecanla izlediği gözlenirken, genç girişimci Ali Jale ile yeğeni Ahmet Jale ise Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, teknede maç keyfini ilçe halkına sunabilmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirtiyorlar. Konuyla ilgili olarak konuşan genç girişimci Ali Jale, 4 aylık turizm sezonunda ilçedeki birçok gezi teknesinin kıyıya çekildiğine dikkat çekerek, “Biz girişimlerimizde şimdiye kadar düşünülemeyenleri yapmaya meraklıyız. Bu nedenle de bu yıl kış aylarında da yeni inşa ettiğimiz teknemizi değerlendirmek istedik. Düşündük ve teknede maç keyfi bize cazip geldi. Düşündüğümüzü gerçekleştirdik. Başvurularımızı yaptığımızda Dijitürk, D-Smart ve Lig TV yetkilileri Türkiye’de bugüne kadar ilk kez bir gezi teknesine yayın aboneliği vermekten mutlu olduklarını belirtti. Mutlu olduk. Bu yıl inşa ettiğimiz teknemiz Türkiye’nin en büyük gezi teknesi olması özelliğini taşırken, maç yayınlarıyla da ülkede bir ilk oldu” dedi.

Gezi teknesinde turizm sezonunda çalışan personeli kış aylarında da istihdam edebilmek adına maç yayınlarını önemsediğinin altını çizen Jale, “ Maç yayınlarının yanı sıra kış aylarında teknemizin etrafını özel muşambalarla kapattığımız için, özel ısıtma sistemlerini de hayata geçirerek düğün, nişan gibi etkinliklerle beraber özel günler ve yemekler düzenlemeyi planladığımız eğlencelerle de halkımıza hizmet vermeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Ali Jale’ye her konuda tam destek veren yeğeni Ahmet Jale ise, teknenin Ayvalık’ın merkezindeki Cumhuriyet Meydanında bağlı olmasının düzenlemek istedikleri etkinlikler açısından bir avantaj olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir reklam yapmaya fırsat bulamadık. Ama buna rağmen gerek turizm sezonunda gerekse maç yayınlarında teknemize ilgi çok büyük oldu. İnşallah daha da iyi olacak” şeklinde konuştu.




Editör: TE Bilişim