Dünyanın en büyük yolcu gemisi 'Freedom of the Seas' açılış seferini tamamlayarak bugün Norveç'in başkenti Oslo'ya ulaştı.

Almanya'nın Hamburg kentinden yola çıkan dev gemi, sahibi olan ABD-Norveç ortak şirketi Royal Caribbean International'ın renkleriyle ilk seferini yaptı.
 
870 milyon dolara mal olan 4 bin 375 yolcu kapasiteli ve 158 bin gros ton ağırlığındaki 'Freedom of the Seas', dünyanın en büyük yolcu gemisi unvanını 'Queen Mary 2'nin elinden aldı.
 
Kısa ama geniş
 
339 metrelik uzunluğuyla 'Queen Mary'den altı metre kısa olmasına karşın, 'Freedom of the Seas', 56 metrelik genişliği ve 72 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük yolcu gemisi özelliğini taşıyor.
 
Gemide, üzerinde sörf yapmak için suni dalgalar üretebilen bir havuz, 135 metre uzunluğunda bir alışveriş merkezi, olimpik kaya tırmanışı yapılabilecek bir duvar ve buz pateni pisti de bulunuyor.
 
Yola çıkıyor
 
Norveç grubu Aker Yards'ın Finlandiya'daki tersanelerinde üretilen gemi, ilk ticari seferine 4 haziranda Oslo'dan başlayacak ve Karayipler'e doğru yol alacak.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim