Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun resmi davetlisi olarak, hafta içerisnde Türkiye’de bulunan Fransa Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Alain Oudot de Dainville ve beraberindeki heyet, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mensupları ile birlikte İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’ni ziyaret etti.

Konuk heyeti, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtrama İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı, Genel Müdür Yardımcısı Yaşar Duran Aytaş, TBGTH Dairesi Başkanı Kaptan B. Olcay Özgürce tarafından karşılandı.

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Kaptan Salih ORAKCI’nın yaptığı karşılama konuşmasından sonra, konuk heyete Türk Boğazları, Gemi Trafik Hizmetleri ve Sistemi hakkında kapsamlı bir brifing verdi.

Türk Boğazlarının coğrafik ve oşinografik özelliklerinin yanı sıra sadece bu boğazlara özgü bilinmeyen yönlerin, risklerin ve özelliklerin detaylarına değinilen ve ilgiyle izlenen brifingin ardından sorulan sorular cevaplandırdı.

Fransa Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Alain Oudot de Dainville, KEGKİ Genel Müdürü Kaptan Salih Orakcı’ya günün anısına plaket verdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim