KABOTAJ BAYRAMI FOÇA’DA KUTLANDI

Kabotaj Bayramının 88. Yılı Foça’da düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan Kabotaj Bayramı kutlamaları daha sonra Foça Küçük Deniz’de yapılan yüzme yarışları, denizden tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışları ile devam etti. 

Kabotaj Bayramının 88. Yıl dönümü çerçevesinde Foça’da yapılan etkinlikler Foçalılar tarafından ilgiyle izlendi. Foça Küçük Deniz’de yapılan Yüzme yarışmaları, denizden tabak çıkarma ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları birbirinden ilginç görüntülere sahne oldu. Özellikle yağlı direkten bayrak kapma yarışmasında, yarışmacılar zor anlar yaşadı. 

Düzenlenen etkinliklere Foça Kaymakamlığına vekalet eden Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Ülkü, Foça Liman Başkanvekili Asiye Akar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, davetliler ve Foçalılar katıldı. 

Sabah Atatürk anıtına çelenk konmasından sonra törenler Foça Küçük Deniz’de devam etti. Foça Liman Başkanvekili Asiye Akar’ın günün anlam ve önemini belirtir konuşmasının ardından protokol deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı. 
50 metre küçük erkekler ve kızlar arasında yapılan yüzme yarışmalarının ardından 100 metre büyük erkekler yüzme yarışmaları yapıldı. Daha sonra denizden tabak çıkarma yarışması düzenlendi. 

Programın en eğlenceli yarışması ise yağlı direkten bayrak alma yarışı oldu. Protokol ve Foçalılar tarafından ilgi ile izlenen yağlı direkten bayrak kapma yarışmasında uzun uğraşlar sonunda Engin Kuleli Türk Bayrağını alarak birinci oldu. 
Düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler protokol tarafından madalya ve küçük hediyelerle ödüllendirildi. 

Editör: TE Bilişim