Foça-izmir Deniz Ulaşımı İçin İlk Adım İzmir

Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş heyeti, Foça’ya gelerek, Büyükdeniz Limanı’nda, iskele yeri için incelemeler gerçekleştirdi.

Karbon kompozit malzemeyle üretilen en büyük yolcu gemisi ile yapılacak olan deniz seferlerinin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi için, Foça Liman Başkanlığı ve Foça Belediyesi’nin koordinesinde çalışmalar başladı. Foça-izmir Deniz Ulaşımı İçin İlk Adım İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş heyeti, Foça’ya gelerek, Büyükdeniz Limanı’nda, iskele yeri için incelemeler gerçekleştirdi. Karbon kompozit malzemeyle üretilen en büyük yolcu gemisi ile yapılacak olan deniz seferlerinin kolaylıkla gerçekleştirilebilmesi için, Foça Liman Başkanlığı ve Foça Belediyesi’nin koordinesinde çalışmalar başladı. 2014 yazı öncesinde başlaması planlanan deniz seferleri ile, Foça-İzmir ve Foça-Midilli arası ulaşımın 1 saatte kat edilmesi öngörülüyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Foça’dan Bostanlı’ya, Karşıyaka’ya, Konak’a ve Foça’dan Midilli’ye keyifli bir deniz yolculuğu yapmak mümkün hale gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yalova’daki tersanelerde yaptırdığı ve hızlı deniz ulaşımı için kullanılacak olan 15 yeni yolcu gemisinden ilk ikisinin biri olan ‘‘Çakabey’’, Şubat ayının ilk günlerinde İzmir’e gitmeden önce, Foça’da konaklamıştı. ‘‘Çakabey’’, Foça Balıkçı Barınağı’nda vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sipariş ettiği 15 gemiden 13’ü, iç körfezde sayıları arttırılacak iskelelerden seferlerini sürdürecek. Daha süratli olarak üretilecek iki gemi ise dış körfezde; Güzelbahçe, Karaburun, Foça ve Urla’ya seferler gerçekleştirmeye başlayacak.

Özel olarak yapılmış gemilerde inişler ve binişler, bir rampa vasıtası ile önden yapılabiliyor. Bu rampa tamamen engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabilmesi için tasarlanmış bulunuyor.

Editör: TE Bilişim