FOÇA ‘KABOTAJ VE DENİZCİLİK BAYRAMI’ PROGRAMI

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıldönümü kapsamında Foça’da, 1 Temmuz Cuma günü çelenk sunma töreni ve 2 Temmuz Cumartesi günü yüzme şampiyonası yapılacak.

Çelenk sunma töreni, 1 Temmuz 2016 Cuma günü, saat 10.00’da Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Ardından, Deniz Şehitlerimizin aziz hatıralarını anmak üzere hazırlanmış çelenk, Beşkapılar Kalesi önünden denize bırakılacak. ‘5. Türkiye Yüzme Federasyonu-Deniz Ticaret Odası İzmir Açık Su Yüzme Şampiyonası”, 2 Temmuz Cumartesi günü Foça’da yapılacak.

Foça Leon Oteli’nin bulunduğu koyda oluşturulacak yarışma parkurunda, 13 yaşından 70 yaşın üstüne kadar her yaştan ve Türkiye’nin her yerinden yüzme sporcuları yarışacak. 13-14 yaş grubundaki yüzücüler 2500 metre, 15-24 yaş grubundaki yüzücüler 5 bin metre yarışacak. Master yarışma kategorisinde 25 yaş üstü sporcular da 2 bin 500 metre yüzecekler.

Bu yılki yarışlarda ana tema otizmde farkındalığı artırmak olacak. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu koordinesinde otizmli ve diğer engelli çocuklar, uluslararası kriterlere göre kurulacak özel yüzme parkurunda yarışacak. Yarışmalar sonunda her yaş grubunda bayan ve erkeklerde ilk 3 dereceye giren sporculara ödül verilecek.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 20 Nisan 1926 yılında kabul edilen ve 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren 815 Sayılı Kabatoj Kanunu, karasularımızda ticaret yapma hakkını sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vermiştir. Kabotaj hakkının Türk Ulusunca kullanılmaya başlanıldığı gün olan 1 TEMMUZ günü, her yıl DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI olarak kutlanmaktadır.
Editör: TE Bilişim