KAHRAMAN SADIKOĞLU BIRAKILIYOR

Irak'ta iki ay önce kaçırılan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu, özgürlüğüne kavuşuyor. Sadıkoğlu ailesinden edinilen bilgiye göre, ünlü işadamını kaçıranlarla anlaşmaya varıldı.

Buna göre Kahraman Sadıkoğlu 2 gün içinde serbest bırakılacak. Irak'ın güneyinde Basra'da batık gemi çıkaran Kahraman Sadıkoğlu, Ümm-Kasr yakınlarında kaptanı Ahmet Yurttaş, Iraklı şoförü ve tercümanıyla birlikte 16 Aralık 2004 tarihinde kaçırılmıştı. 2 aya yakın bir zamandan bu yana rehin tutulan Sadıkoğlu'nun beraberindeki 3 kişi ise Betticket 14 Ocak tarihinde serbest bırakılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'nın da Sadıkoğlu'nun serbest bırakılması için devreye girdiği olayda bugüne kadar herhangi bir sonuca ulaşılamamıştı. Sadıkoğlu, kaçırılmasının ardından televizyon kanallarında yayınlanan görüntülerinde durumunun iyi olduğunu ve sorgusundan sonra serbest bırakılmayı umduğunu söylüyordu.

Yaklaşık 1 ay önce eşiyle telefonda görüşen Jülide Sadıkoğlu, daha sonra Londra'ya gitmiş, bu seyahati basında çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu.

Kaynak:Merkez Haber Ajansı-Haberx.com

KaptanHaber.com

Editör: TE Bilişim