Kıbrıs Rum Kesiminden 'İskenderun Limanına Gideceğini' beyan ederek kalkış izni alan Chariot adlı gemi sözünü tutmadı. Gemi Suriye'nin Tartus Limanına gidiyor!

Kıbrıs Rum Kesiminin Larnaka limanından 'Varış Limanının Suriye değil, Türkiye'nin İskenderun Limanı' olduğu sözünü vererek hareket izni alan Chariot adlı geminin AIS kayıtlarına DenizHaber ulaştı.

AIS kayıtları geminin söz verdiği gibi Türkiye'nin İskenderun Limanı'na değil,  Suriye'nin Tartous Limanına doğru gitmekte olduğunu ortaya çıkardı.

Dün akşam saatlerinde alınan son AIS kaydından sonra geminin AIS cihazı kapandı.  

Gemide 60 ton patlayıcı bulunduğu ortaya çıkmıştı.

'Gemi İskenderun'a Uğradı' iddiası

Öte yandan; geminin 9 Aralık'ta Rusya'nın St. Petersburg limanından yola çıktıktan sonra ilk durağının Limasol olmadığı, geminin Tartus'a zaten uğradığı ve Tartus'tan sonra İskenderun ve Seuta Limanlarına uğradığı iddia edildi.  

Geminin St. Petersburg'dan 09 Aralık 2011 tarihinde yola çıktıktan sonra 3 Ocak'ta Suriye'nin Tartus Limanı'na vardığı, buradan kalktıktan sonra da sırasıyla İskenderun, Seuta ve Limasol Limanlarına uğradığı belirtildi.

Rusya kaynaklı medyada çıkan yayınlarda geminin Rusya kaynaklı bir mühimmat var ise bunun ilk Tartus uğrağında tahliye edilmiş olması gerektiği iddia edildi.

Gemide halen bulunan mühimmatın bu nedenle geminin Tartus'dan sonra uğradığı İskenderun veya Seuta Limanlarından birinden yüklenmiş olabileceği iddia edildi.  

 

 

Editör: TE Bilişim