Fırtınaya yakalanan gemiler Samsun´a sığındı

Karadeniz´de saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına deniz ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Bu nedenle rotalarını Samsun´a çeviren yerli ve yabancı bandıralı 42 gemi limanın dolu olması nedeniyle açığa demirlemek zorunda kaldı.

Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esen ve saatteki hızı 90 kilometreyi bulan kuvvetli fırtına, deniz ulaşımını etkiledi. Açıkta yer yer 5 metreyi bulan dalgalar sonucu yollarına devam edemeyen gemiler görüş mesafesinin de azalmasıyla rotalarını güvenli limanlara çevirdi.

Samsun'a yönelen uluslararası taşımacılık yapan 42 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tankerden oluşan gemiler ise limanın dolu olması nedeniyle açığa demirlemek zorunda kaldı. Açıkta bekleyen gemilerin fırtına yüzünden beşik gibi sallandığı dikkat çekerken, gemilerin hava koşullarının iyileşmesinden sonra demir alacağı öğrenildi.

Bu arada Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetindeki fırtınanın cuma günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Samsun Haber

Editör: TE Bilişim