Fırtına yıktı geçti

MANİSA

Manisa'da şiddetli rüzgar nedeniyle bir caminin minaresi, cami imamının lojmanının üzerine yıkıldı. Olayda imamının eşi ile oğlu hafif yaralandı.

Yaklaşık 10 yıl önce yapılan Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Kuba Camisi'nin minaresi, cemaatin ikindi namazını kılıp çıkmasından hemen sonra şiddetli rüzgarın etkisiyle imam Sebcetullah Gözcü'nün lojmanının üzerine yıkıldı.

Gözcü'nün evde bulunan eşi Emine (26) ve bir yaşındaki oğlu Talha Gözcü, mahalle halkı tarafından yıkıntılar arasından çıkartıldı.

Emine Gözcü ve oğlu Talha, olay yerine gelen 112 acil ekipleri tarafından Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Emine Gözcü ile oğlu Talha'nın olayı küçük sıyrıklarla atlattıkları, durumlarının iyi olduğu belirtildi.
Elektrik kaçağına karşın olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri, akımı keserek itfaiye ekiplerinin ve polisin çalışmasına yardımcı oldu.

YALOVA'DA DENİZ ULAŞIMINA ENGEL

Marmara Denizi'nde etkili olan lodos fırtınası, Yalova ile İstanbul arasındaki deniz seferlerlerinin aksamasına neden oldu.

Öğle saatlerinde şiddetini arttıran lodos, Yalova- Kartal ve Yalova- Pendik arasındaki karşılıklı deniz otobüsü ve feribot seferlerinin yapılmasını engelledi. Gün boyu zaman zaman etkili olan fırtınalı havadan dolayı, Yalova- Kartal arasında yapılması gereken saat 13.15 ve 15.15'teki seferleri ile saat 12.00'deki Yalova- Pendik feribot seferi iptal edildi. Seferler, hava durumuna göre aksamalarla gerçekleştirilebiliyor. Yalova-Yenikapı Hızlı Feribot seferlerinde ise bir aksama olmadığı bildirildi.

LODOS ÇATI UÇURDU

Manisa'da saatteki hızı 80 kilometreyi bulan lodos fırtınası çatıları uçurdu.

Lodos dün saat 23.30 sıralarında önce Manisa 19 Mayıs Stadı'nın, üç yıl önce üzeri kapatılan tribününün çatısını, ardından da Lalelik semtindeki Mesir Sanayi Fuarı'nın çatısını uçurdu. Stadın sactan yapılmış çatısıyla, fuarın çatısının geçe geç saatte uçması olası bir faciaya yol açmadı.

Gençlik Spor İl Müdürü Murat Özel çatının en kısa zamanda yenileneceğini açıklarken, Mesir Sanayi Fuarı'nın sekiz standı kapatıldı.

FETHİYE'DE FIRTINA SERALARI VURDU

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde dün geceden itibaren etkili olan fırtına, seralara zarar verdi, ağaçları söktü, mezar taşlarını da devirdi.

Fethiye'de dün gece başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan fırtına, seralara zarar verdi. Eşen Beldesi'ne bağlı bazı köylerde seraların naylonları uçtu. Üreticiler neye uğradığını şaşırırken, tünel tipindeki bazı seralar da fırtınanın etkisiyle dağıldı. Başta domates olmak üzere çeşitli sebze seralarındaki fidanlar büyük zarar gördü.

Çaykenarı Köyü'nde de mezarlıktaki ağaçlar devrildi. Onlarca ağaç, mezar taşlarının üzerine yıkıldı. Bazı mezar taşları tahrip oldu.

MARMARİS

Muğla'nın Marmaris ilçesinde hızı saatte 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle çok sayıda ağaç devrildi.

Kentte etkili olan fırtınada, şehir merkezinde tekne tamirhanesinin bahçesindeki bir ağaç da üzerine devrildiği teknelere zarar verdi.

Belediyenin yıl başında şehir merkezine diktiği yapay “noel ağacı” devrilme tehlikesine karşı yetkililerce kaldırıldı. Öte yandan, Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, fırtınanın yarından sonra etkisini kaybedeceğini bildirdi.

KAYSERİ

Kayseri'de apartman inşaatının çatısı uçtu, enkaz altında kalan 1 kişi yaralandı.

Argıncık Cumhuriyet Mahallesi 213 sokakta yapımı süren 15 katlı “Megakent” adlı apartmanın çatısı şiddetli lodos nedeniyle uçtu.

Havada savrulan çatı kaplaması ve kalas parçaları, aynı sokakta bulunan Yücel Karaaslan'ın tek katlı evinin üzerine düştü. Çatı enkazı altında kalarak yaralanan 18 yaşındaki Mustafa Çalıklı, itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı ve ambulansla Kayseri Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

KOCAELİ

Kocaeli'nde hızı saatte 95 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gölcük ilçesinde bir evin çatısı uçarak, önünde bulunan ilköğretim okuluna çarptı. Camları kırılan ve çatısında hasar meydana gelen okul tatil edildi.

Fırtına nedeniyle kent merkezinde ağaçlar devrildi, deniz ulaşımında aksamalar meydana geldi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, şiddetli esen rüzgar, bazı binaların çatısını uçurdu, Hal Binası'nda da yangına yol açtı.

Öğleden sonra aniden başlayan fırtına, kent merkezindeki Türk Telekom Zonguldak İl Müdürlüğünün binalarından biri ile çok sayıda binanın çatısının belirli bölümlerinin uçmasına neden oldu.

Çatılardan düşen kiremit ve tahta parçaları, bazı araçlara hasar verirken, trafiği de kısa süre aksattı.

KONYA

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle 150 yıllık caminin minaresi yıkıldı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Karabağ beldesi Zafer Mahallesi'ndeki yaklaşık 150 yıllık Merkez Camisi minaresinin şerefeye kadar olan kısmı yıkıldı.

Karapınar ilçesinde ise kum fırtınası, trafikte aksamaya neden oldu.

Hızı saatte 60 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar, Ereğli ve Konya kara yolunda araçların seyrini zorlaştırdı. Öğle saatlerinde şiddetini artıran kum fırtınası nedeniyle Bölge Trafik ekipleri yolda denetimlerini artırdı. Fırtına nedeniyle birçok araç, akaryakıt istasyonlarında beklemek zorunda kaldı.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi 

Editör: TE Bilişim