Filipinlerde Batan Feribottan Haber Yok

MANİLA - Iloilo eyaleti Valisi Neil Tupaz, tayfun nedeniyle yalnızca kendi bölgelerinde 59 kişinin boğularak öldüğünü, yaklaşık 40 kişinin de kaybolduğunu söyledi. 

     Bölgedeki tüm kent ve köylerin sularla kaplandığını anlatan Vali Tupaz, "Iloilo, sanki bir okyanus gibi. Bu, tarihimizin en kötü felaketi" diye konuştu. Tupaz, yaklaşık 1,7 milyon nüfuslu eyalette binlerce kişinin de evsiz kaldığını belirtti. 

     Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, güneydeki Maguindanao eyaletinde de seller nedeniyle 14 kişi boğuldu, 5 kişi de kayboldu. Cotabato'daysa toprak kayması sonucu 2 kişinin öldüğü, kayıp olan 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. 

     Filipinler Ulusal Afet Koordinasyon Konseyi, seller ve toprak kaymalarının ülkenin orta ve güney kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açtığını, 100'den fazla iç hat uçuşunun da iptal edildiğini duyurdu.
    
     -YÜZLERCE YOLCUDAN HALA HABER YOK-
    
     Tmanila'dan Cebu'ya gitmekte olan ve 626'sı yolcu, 121'i mürettebat toplam 747 kişiyi taşıyan "MV Princess of Stars" adlı vapur da Sibuyan adası yakınlarında alabora olmuştu. Şu ana kadar, yalnızca sahile sürüklenen 4 cesede ulaşılabildi. 

     Şiddetli hava muhalefeti nedeniyle kurtarma görevlilerinin halen kaza yerine ulaşamadığı belirtiliyor. Sahil muhafaza gemilerinden birinin önümüzdeki saatlerde vapura ulaşabileceği sanılıyor.

     Gemiden 4 kişinin kurtulduğu bildirildi(AA)

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim