Fethiye-Babadağ'dan yarım saat arayla havalanan iki Rus turistin paraşütleri ‘kravat’ tabir edilen şekilde kapandı. 33 yaşındaki Roman Krynytsin'in yedek paraşütü de açılmayınca denize çakıldı, 52 yaşındaki Sergey Lapin ise kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. Krynytsin, hayatını kaybetti.

Ülkelerindeki bir pilot okulunda yamaç paraşütü eğitimi alan 25 kişilik Rus turist grubu 3 gün önce uygulama eğitimi yapmak için Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne geldi. Bu sabah grubun bir kısmı dünyaca ünlü yamaç paraşütü parkuru Babadağ'a çıktı. 33 yaşındaki Roman Krynytsin, dağın bin 800 metresindeki rampadan single (tek başına) uçuş yapmak üzere saat 11.00 sıralarında havalandı. Görgü tanıklarının havada akrobasi yapmayı denediğini iddia ettiği Krynytsin'in paraşütü, yamaç paraşütçülerinin tabiriyle ‘kravat’ şeklinde kapandı. Düşmeye başlayan Rus turist, yedek paraşütünü açtı ancak o da havayla dolmadı. Roman Krynytsin, Belceğiz Plajı'ndaki turistlerin korku dolu bakışları arasında denize çakıldı. Kıyıda duran bir sürat motoruyla turistin yardımına koşanlar, alıp sahile getirdi. Ağız ve burnundan kan gelen turiste arkadaşları suni solunum yaptırmaya çalıştı. Olaydan 20 dakika kadar sonra gelen özel ambulansla Özel Letoon Hastanesi'ne yetiştirilmeye çalışılan Rus turist yolda öldü.

YARIM SAAT SONRA BİR KAZA DAHA
Roman Krynytsin'e müdahale edilirken, ondan yarım saat sonra havalanan aynı gruptan arkadaşı 52 yaşındaki Sergey Lapin'in de havada paraşütü kapandı. Denize çakılan paraşütçü yine bir sürat motoru ile alınıp sahile getirildi. Sahile yatırılan Lapin'e çevredekiler suni solunum yaptırdı. Özel bir ambulansla Özel Letoon Hastanesi'ne kaldırılan Lapin, tedaviye alındı.

Ölüdeniz Jandarma Komutanlığı her iki olayla ilgili soruşturma başlatırken, yamaç paraşütü eğitmenleri, bazı yabancı grupların kendilerine rehberlik edecek yerli paraşütçüler kiralamadığını, güvenlik açısından da Babadağ'da ambulans, iniş yapılacak Belceğiz Plajı'nda ise sürat motoru bulundurmaları gerkirken, masraf olur kaygısıyla buna da yanaşmadıklarını iddia etti.

Alıntı: Nethaber

Editör: TE Bilişim