Haftasonu yaşanan depremin ardından gerçekleşen onlarca artçı sarsıntı sebebiyle tedirgin olan bölge halkı akşam saatlerinde "tsunami" söylentisi üzerine kıymetli eşyalarını alıp evlerini terk etti.

Tsunami korkusuna kapılan vatandaşlar, yerleşim yerlerini boşaltarak yüksek kesimlere doğru kaçmaya başladı. Belde sakinlerinden Ibrahim Siviş, denizin yaklaşık 50 metre çekildiğini ve depremden sonra yaşanan bu olaydan korktukları için herkesin yüksek kesimlere doğru kaçtığını belirtti.

Beldenin yüksek kesimlerinde ve ormanlık alanlarda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Birçok vatandaş geceyi römork ve kamyonetlerin kasalarında geçirdi. Bu arada belediye hoparlöründen yapılan anonslarla vatandaşların evlerine geri dönebilecekleri duyurulurken bazı vatandaşlar tsunamiden endişe ettiklerini, bazıları ise söylentiyi hırsızlık yapmak isteyen kişilerin çıkardığını iddia etti.

Bölgede hareketlilik ve tedirgin bekleyiş devam ederken bazıları römorkların içinde kendilerini güvende hissederek geceyi römork içinde uyuyarak geçirdi.

Editör: TE Bilişim