Fethiye Körfezi'nde yatların dansı
 
Bodrum'un Turgutreis Beldesi sahilinden geçen hafta startı verilen Med Red Rally'ye katılan 12 ülkeden 38 yat, Muğla'nın Fethiye İlçesi koylarına ulaştı.

‘Akdeniz'den Kızıldeniz'e’ sloganıyla yürütülen, 136 denizseverin katıldığı yarışlar, 1.5 ay sonra İsrail'de noktalanacak. Yatların, Fethiye Körfezi'ndeki renkli görüntüleri görenleri hayran bıraktı.

Bodrum Turgutreis'ten geçen günlerde startı verilen Med Red Rally'nin Türkiye ayağı devam ediyor. Göcek Göbün Koyu'ndaki molanın ardından yarışa katılan 12 ülkeden 38 tekne, Fethiye Ece Marina'ya demir attı. 2 gün konaklayacak 136 kişi, Fethiye ve çevresini gezip, tarihi ve turistik yerleri dolaşıp yorgunluk atacak. Alman, İngiliz, Amerikan, Fransız, İsrailli, Rus, Finlandiyalı, İsveçli, Güney Afrikalı ve İtalyan deniz tutkunlarının katıldığı Med Red Rally'deki motor yatlar, Fethiye Körfezi'nde muhteşem bir görüntü oluşturdu. Bazı yatların yelken açıp Ece Marina'ya girişte gösteri yapmaları ilgiyle izlendi.

Turgutreis'ten başlayan, Marmaris, Göcek Göbün, Fethiye, Kekova ve Finike'den sonra Türkiye'yi terk edip Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Girne Limanı'na uğrayacak olan 38 tekne, daha sonra İsrail, Portside Mısır, Süveyş Kanalı'nı geçip Kızıldeniz'de Hurgada, Şarmelşeyk limanlarından yeniden rotayı İsrail'e çevirecek. 15 Mayıs'ta İsrail'de noktalanacak rallinin 3'üncü kez gerçekleştiği kaydedildi.

Fethiye Ece Marina'da büyük bir ilgiyle karşılanan yarışçıların, birbirleri ile kurdukları dostluk da dikkati çekti.

‘Elat Hayam’ adlı motor yatta ise sadece kadın yarışmacılar bulunuyor. İsrailli Iris Katz'a ait yatı Tova Nadur, Dediz Sharon, Tami Rosenblatt, Michal Ataly ve Chiristina Chandler adlı kadınlar kullanıyor. “Evimiz” adını verdikleri yatla, yarışmayı önde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan İsrailli kadınlar, Türkiye'ye hayran olduklarını söyledi.

Kaynak: Erdoğan CANKUŞ/FETHİYE (Muğla), (DHA)
Alıntı: Hürriyet Gazetesi

Editör: TE Bilişim