Samsun’da geçen 8 Şubat’ta fırtına nedeniyle karaya oturan 'Feruz' adlı kuru yük gemisi, 10 gündür kurtarılmayı bekliyor. Fırtınada, kayalıkları ve duvarları parçalayarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mert Plajı’na girip batmaktan kendini kurtaran gemi için incelemeler sürüyor.

 

23 bin metrekarelik plaja dar bir boğazdan girmesiyle şaşkınlık yaratan gemi, halen denize açılamadı. Samsun Vali Yardımcısı Mesut Taner Genç, geminin plajdan çıkması için finansal sorunlarını aşması gerektiğini söyledi.

 

Genç, "Geminin plaja girmesi çok enteresan bir durum. O dar boğazdan nasıl girdi, çok ilginç. Şimdi geminin plajdan çıkması için geminin firması ile onu oradan kurtaracak firma arasında finansal sorunların çözülmesi bekleniyor. İki özel şirket kendi arasında fiyatta anlaştıkları an gemi plajdan çıkacak. Ancak bu da birkaç saatte girdiği plajdan birkaç gün de çıkabilir diye düşünüyoruz " dedi.

 

İçinde aquapark, çocuk havuzu, oturma ve güneşlenme grupları, soyunma odaları, kafeterya gibi bölümleri bulunan 5 bin kapasiteli Mert Plajı, sezonda 50 bin kişinin 10 TL vererek güneşlenip denize girdiği bir alan.

 

23 Haziran 2007 tarihinde hizmete giren plaj, geminin içeri girmesiyle büyük hasar gördü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, plajın hasar gördüğünü ve gemiden 300 bin liralık teminat mektubu talep ettiklerini belirtti. Arlı, "Şu anda ne kadar zarar verdiklerinin maliyetini arkadaşlarımız çıkartıyor. Biz kendilerinden 300 bin TL’lik teminat mektubu alacağız. Daha sonra da gemi buradan çıkacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim