Lodos nedeniyle yanaşamayan gemide yolcularla arbede

BURSA Güzelyalı İskelesinden saat 17.30'da 200 otomobil ve 300 yolcu ile hareket eden İDO'ya ait Osmangazi Hızlı Feribotu, lodos nedeniyle Yenikapı'ya yanaşamayınca, tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Yolcular ve gemi personeli arasında arbede yaşandığı ve gemi içerisinde uyarıcı hiçbir anons yapılmadığı öne sürüldü.

Güzelyalı İskelesi'nden hareket eden Osmangazi Hızlı Feribotu, aşırı rüzgar ve dalgaların etkisiyle Yenikapı Feribot İskelesi'ne yanaşamadı. Yalova'ya gitmek için yön değiştiren gemi dalgaların şiddeti nedeniyle bu yönde de ilerlemeyince, tekrar Güzelyalı'ya döndü.

Saat 20.43'te Güzelyalı İskelesi'ne yanaşan Osmangazi Feribotu'ndan inen vatandaşlar, yolcular ve personel arasında arbede yaşandığını belirttiler. Yolcular feribotun Yenikapı'da iskeleye yanaşması için 30 dakika uğraşıldığını ancak bu konuda başarılı olunamayınca geri dönüldüğünü söylediler.

Görevlilerin vatandaşları bilgilendirici anons yapmadığını belirten yolcular, seyahat esnasında ciddi tartışma ve kavgaların yaşandığını özelikle yurt dışına çıkacak olan kişilerin uçaklarını kaçırıp ciddi sorun yaşadıklarını dile getirdiler.

Milliyet

Editör: TE Bilişim