BALIKESİR'in Marmara İlçesi'ne bağlı Avşa Adasına giden İDO'ya (İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.) ait arabalı vapur, fırtını nedeniyle sürüklenip rotasından çıkarak yapımı süren mendireğin çaptı.

Kayalıklara oturan gemide hasar oluşurken, 3 mürettebat ile 15 yolcu kazayı yara almadan atlattı. deneme bonusu

Dün saat 19.00'da İDO'ya ait ‘Topkapı’ isimli arabalı vapuru Balıkesir'in Erdek İlçesi'nden Marmara İlçesi ile ilçeye bağlı Avşa Adası'na gitmek üzere yola çıktı.

Marmara Adası'nda yolcuları indikten sonra Topkapı Arabalı Vapuru 3 mürettebat 15 yolcu ve 3 araba ile Avşa'ya hareket etti. Gemi, adaya yaklaştığında aşırı rüzgar ve fırtınanın neden olduğu dalgalar yüzünden rotasından çıktı. Sürüklenen Topkapı Arabalı Vapuru, saat 23.00 sıralarında Avşa Adası'nda yapımı süren ve Marmara Burnu adı verilen mendireğe çarptı. Çarpışmanın etkisiyle yerlerinden savrulan panik ve korku yaşadı. Mendireğe çarpıp kayalıklara üzerinde karaya oturan feribotta şans eseri yaralanan olmadı.

Yolcular, kapakların açılmasıyla mendirekten yürüyerek adaya çıktı. Kayalıklar üzerinde kalan Topkapı Feribotu, limanda demirli bulunan Tuncer Yıldız'a ait ‘Yıldız’ isimli arabalı vapurun çabasına rağmen kurtarılamadı. Topkapı Feribotu kurtarılması için İstanbul'dan yardım istendiği öğrenildi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim