Fenerler kazaya davetiye çıkarıyor

Karadeniz sahillerinde yeni yapılan limanlardaki eksikler olası bir faciaya davetiye çıkartıyor. Büyük paralar harcanarak yapılan Karadeniz sahil yolundan sonra Trabzon ile Giresun arasında yeni yapılan limanların eksiklikleri bir türlü bitirilemedi. Özelikle Karadeniz'deki balık boşaltmak amacı ile yaptırılan limanlardaki eksikler facialara davetiye çıkartıyor. Sorun yaşanan limanlardan biri de Görele limanı. Limandaki fenerlerin çalışmaması gece balık boşaltmak için gelen balıkçı motorlarını zor durumda bırakıyor. "Limana göz kararı ile giriyoruz." diyen büyük tekne kaptanları "Fenerler çalışmadığı için mendirekteki kayaları gece karanlığında seçmek oldukça zor oluyor. Zaten zemin taraması da yapılmadığı için teknelerimiz limanda sığ olan yerlere saplanıyor." dedi.

Görele Su Ürünleri Koperatifi Başkanı İbrahim Mimiroğlu sıkıntıları anlatırken limanların ödeneksizlikten dolayı bitirilemediğine dikkat çekti. Mimiroğlu özelikle balık boşaltma limanlarında bir çok eksik olduğunu dile getirdi. "Mesela Görele limanında fenerler çalışmıyor, gece buraya balık boşaltmaya gelen balıkçı tekneleri limana nasıl yanaşacak düşünülmüyor. Bunlar sandal değil koskoca gemi, artık yetkililer bunun farkında değil." dedi.

Başkan Mimiroğlu, "Hükümetimizden buraları bitirecek ödeneğin buraya tahsis edilerek bu limanların bütün işlerinin bir facia yaşanmadan bitirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Demiryolları Limanları ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü Trabzon Bölge Müdürü Nurettin Aydın, eksikleri bildiklerini belirterek, "Ödenek geldikçe kalan işleri tamamlamaya çalışıyoruz, öncelikli olanları bitirip işletmeci belediyelere devretmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz." dedi.

Nurettin Aydın 2010 yılında eksik altyapı işlerinin bitebileceğini, üst yapıların da Belediyeler ve Koperatifler tarafından yapılaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim