Türkiye Yelken Federasyonu 2011 yılı Faaliyet programı içinde yer alan yarışlara evsahipliği yaparak Federasyona ödenen “Eğitim Katkı Payı” kuluplere Yelken malzemesi olarak geri döndü. 

2011 yılı faaliyetlerine evsahipliği yapan Muğla  sınırları içerisinde yer alan  4 yelken kulubü

  1. Bodrum Belediye Spor Yelken Şubesi 
  2. Göcek Yat Kulubü 
  3. Turgutreis Belediye Yelken Kulubü 
  4. Martı Marina Yelken Kulübü

Bodrum İçmeler’de Bodrum Belediye Spor Yelken Kulubü tesislerinde  düzenlenen törenle Topper Topaz Omega teknelerini teslim aldılar.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre, As Başkan Neylan Günay , Laser Sınıf Başkanı Semih Utku,    Olimpik Takım Lideri  Selma Rodopman’ın katıldığı törende Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BYAK Komodoru Ömer Karacalar ve TYF Muğla İl Temsilcisi Meral Günday yer aldı. 

TYF Başkanı Nazlı İmre “ Tekneleri alan kulüplerin bu ödül için çok çalıştıklarını yelken sporuna ve sporcusuna destek verdiklerini ve bu tekneleri hakettiklerini belirterek. Geçen yıl başladığımız Topper Topaz   Tekne dağıtımına devam edeceklerini ve yurdun 4 bir yanında 7’den 70 herkesi yelken sporu ile buluşturma amaçlarının sürdüğünü belirterek,  tekneleri tahsis ettiğimiz bu 4  yelken kulubünden yeni ve başarılı sporcular yetiştirmelerini beklediğini söyledi.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan TYF’ye yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür ederek, bu teknelerle hem gençlerin hem de yetişkinlerin yelkenle tanışma şanslarının artacağını ve yelken sporunun gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.

Bodrum Belediye Spor Yelken Şubesi sporcuları TYF Başkanı Nazlı İmre’ye kendi yaptıkları bir resmi hediye ettiler. Sporcular daha sonra Topper Topaz Omaga tekneleri ile yelken açtılar.


Uluslararası Yelken Federasyonu (ISAF) tarafından eğitim teknesi olarak önerilen ve ülkemizde  her yaş grubunu Yelken sporu ile tanıştırmak, denizden uzak  bölgelerimizdeki  göllerde dahi  yelken sporunu tanıtmak ve geliştirmek amacıyla TYF tarafından da önerilen Topper Topaz teknelerinin sayılarının artması ile yelken sever sayısının da artması planlanıyor.

Topper Topaz Omega teknelerinden TYF tarafından yapılan geçen yıl yapılan dağıtımlarla birlikte 16 tekne ülkemize getirildi. 

Van’da 2, Tatvan’da 2, Adana’da 2, Karadeniz bölgesinde 2, İzmir’de 3 ve Muğla’da 4 tekne kulüplere teslim edildi. Tekirdağ yelken kulubü de en yakın zamanda teknesine sahip olacak.

 

Editör: TE Bilişim