Deniz Çöplük Oldu 

Trabzon’da alt yapı eksikliği kendini gün yüzüne vururken buna şimdilerde ise balıkçıların isyanı eklendi. Trabzon’un Faroz barınaklarında balıkçılık yapan esnaf denizlerin kirliliğinden aşırı derecede şikâyetçi olduklarını ifade ettiler. 

Derelerin ve atık sularının taşıdığı çöplerin artık denizle bütünleştiğini dile getiren balıkçılar, “Faroz önceleri temizliğiyle anılıyordu. Şimdilerde ise denizlere balık ağını attığımızda balıktan çok çöp yığınıyla karşılaşıyoruz. Ağlarımıza da zarar veren bu çöplerden ve denizin kirletilmesinden çok muzdaripiz.  Deniz içinde konserve kutusu, plastik atıllar aklınıza gelebilecek birçok atık eşya ve çöpler maalesef denizlerimizin altındı mesken tuttu” dediler.

Kıyı Balıkçılığı Bitme Noktasında

Artık bu yaşanan tablo sayesinde kıyı balıkçılığının bitme noktasına geldiğini belirten balıkçılar bu konuya ilgili kişilerin bir an önce çözüm bulmaları gerektiğini söylediler.

Ağlara takılan çöpler yüzünden tutulmak istenmeyen küçük balıklarında bu yüzden öldüğünü vurgulayan balıkçı esnafı sıkıntılarını şöyle anlattılar:

“Ağlarımızı denizden topladığımızda inanın ki utanç verici bir tabloyla karşılaşıyoruz.  Ağlara takılan birçok çöp unsuru işimize ciddi boyutta engel vermektedir. Bu görüntü içler acısı bir durumdur. Kazancımız bu ekolojinin bozulmasından ötürü ağ tamiri ve ağ takımının yenilenmesine gitmektedir. Bu çöpler sadece ağlara değil deniz içerisinde yaşam sürdüren balıklara da olumsuz etkiler yaratmaktadır. Denizlerimizi birileri kirletmekte ve bizler ise buna seyirci kalmaktayız. Aşırı deniz kirliğinin artık önüne geçilmesi gerekiyor”
 

Editör: TE Bilişim