Muğla'nın Bodrum ilçesine iki gemiyle toplam 3 bin 612 turist geldi.
 

Kuşadası'ndan gelen ve bin 873 yolcu taşıyan Panama bayraklı Splendour of The Seas isimli gemi ile Yunanistan adalarından gelen ve bin 739 yolcu taşıyan Malta bayraklı Thomson Celebration isimli gemi, iskeleye demirledi.

Gemiden inen ABD'li, İngiliz, Fransız, Hollandalı, İtalyan ve Alman yolcular Bodrum Kalesi, antik tiyatro, tarihi yel değirmenleri gibi yerleri gezdi ve kent merkezinde alışveriş yaptı.

Turistler, Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'nin karşısındaki dükkanlardan yaptıkları alışverişte en fazla Osmanlı takı ve kıyafetleri ile nazar boncuklarına ilgi gösterdi.

Turistlerin alışveriş yaptığı hediyelik eşya dükkanının sahibi Serhat Yapmacık, iki gemiyle ilçeye turistlerin gelmesinin esnafı sevindirdiğini belirterek, “Turistler daha çok dükkanlarda sergilenen Osmanlı ürünlerine ilgi gösterdi. Bilezik, nazar boncuğu satın aldılar. Bu turist akışının eylül ayında da sürmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Turistler ise Bodrum'u çok sevdiklerini, doğal ve tarihi güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Splendour of The Seas isimli geminin akşam Yunanistan'ın Santorino Adası'na, Thomson Celebration adlı geminin ise Marmaris'e gideceği öğrenildi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, kruvaziyer turizminin çok önemli bir turizm çeşidi olduğunu, büyük gemilerle ilçeye kaliteli turistler getirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Kaliteli turisti taşıyan kruvaziyerleri Bodrum'a getirmek bizim için çok önemli. Bu turistler gittikleri yerlere önemli döviz girdisi bırakıyor. Bir önemli nokta da hem kalitesi hem de sayısı fazla turist geliyor. Turistlerin dışında ilçeye gelen gemiler de ihtiyaçlarını Bodrum'dan karşılıyor. Ülkeler büyük gemileri getirebilmek için büyük çaba harcıyor. Bu çabalar sonucu getirilen gemilere bizler de iyi hizmet ederek diğer yıllarda da gelmelerini sağlamalıyız..Bodrum doğal ve tarihi güzellikleri ile turistleri cezbediyor. Ancak bir taraftan da turizm yapmak giderek zorlaşıyor. Turist kaliteli ürünü, ucuza almak istiyor. Bodrum'da turizm sezonu, kaçak içki nedeniyle şansız başladı. Ancak buna rağmen sezon iyi geçti. Turist sayısında artış oldu. Ancak bu rakamsal artış esnafa çok da olumlu şekilde yansımadı.''
 
Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ise Bodrum'da deniz turizminde geçen yıla göre çok fazla olmasa da bir artış yaşandığını ifade etti.
Özellikle mavi yolculuğun deniz turizmi içinde önemli yer tuttuğunu anlatan Nalbantoğlu, ''Ancak mavi yolculukta yaşanan sorunlar aşılırsa, deniz turizminde daha iyi yerlere gelebiliriz. Mesela teknelerden atık toplama sorunu çözülmeli. Gökova'da teknelerin atıklarını bırakacağı merkezler oluşturulmalı. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışma başlatacağız. Bu çalışma kapsamında devletinde desteğini bekliyoruz. Devlet desteği olamadan bu çalışma tamamlanamaz'' diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim