Evergreen’e 15.000 TEU’luk gemi teklifi

Evergreen, Tycoon’dan birlikte 15.000 TEU’luk gemi yapmak için davet aldı..

Tayvanlı taşımacılık şirketi Evergreen Marine’in kurucusu Chang Jung-fa, Tayvan “United Daily” gazetesine yaptığı açıklamada, Fransız gemi inşa şirketi Tycoon’dan, birlikte 15.000 TEU’luk gemi yapmak için davet aldığını söyledi. Ancak, Chang Jung-fa, yapıldığı takdirde dünyanın en büyük konteyner gemisi olacak böylesi büyük bir yatırım için henüz erken olduğu görüşünde.  

Evergreen Marine’in kurucusu, en büyük hayalinin, hayatta olduğu süre içerisinde,  şirketini dünya konteyner taşımacılığında birinci sıraya koymak olduğunu da sözlerine ekledi.

Chang Jung-fa , geçtiğimiz hafta yaptığı bir  açıklamada da, 100 yeni gemiyi filosuna eklemeyi hedeflediklerini açıklamıştı. Evergreen, bu 100 gemi ile filosundaki gemi sayısını  268’e çıkarabilecek ancak, bu artış dünya konteyner taşımacılığındaki sırasını değiştirmeyecek.

Danimarkalı taşımacılık şirketi Maersk’in 550 gemiyle birinci sırada yer aldığı dünya konteyner taşımacılığında, 391 gemiyle MSC  ikinci, 360 gemiyle CMA CGM üçüncü, Evergreen ise dördüncü sırada yer alıyor. 85 yaşında olduğu bilinen Chang Jung-fa’nın bu hayalinin yaş dezavantajı nedeniyle gerçekleşmesi zor görünüyor.

 

Editör: TE Bilişim