"Eti Çocuk Vapuru"nda Eğlence ve Eğitim

ETİ'nin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu işbirliği ile hayata geçirdiği “ETİ Çocuk Vapuru”nda yaklaşık 300 koruma altında çocuk, birer hafta boyunca İstanbul Boğazında tarih, resim ve perküsyon eğitimi alacak.

“Bir bilmecem var çocuklar...” sloganıyla dünün ve bugünün çocuklarının dillerinde ve gönüllerinde sıcak bir yer edinen Eti, çocuklarımızın yüzünü güldürmek için hazırladığı yeni bir Kurumsal Sosyal Sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Eti Çocuk Vapuru'nun yola çıkış amacının paylaşıldığı 4 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen basın toplantısına, Eti Şirketler Grubu CEO'su Hazım Ellialtı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış'ın yanı sıra eğitim çalışmalarına yön veren şair- yazar Sunay Akın, müzisyen Okay Temiz ve ressam Şiir Özbilge katıldılar.

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Eti Şirketler Grubu CEO'su Hazım Ellialtı Eti Çocuk Vapuru'nu yüzen bir eğitim-eğlence merkezine dönüştürdüklerini ifade etti. Projenin amacını ise Eti'nin sosyal sorumluluk bilinciyle korunmaya muhtaç özel çocuklarımızın hayatlarında farklı deneyimler yaratarak keyifli anlar yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Projeye kıyılarımızın geçmişi ve İstanbul hikayeleri konusunda katkıda bulunan Sunay Akın,  “İstanbul Boğazı açık bir kitap gibidir… Bu kitabın bir sayfası Asya, öteki sayfası Avrupa kıtasıdır. Bu yolculukta, ETİ Çocuk Vapuru, bacasından tüten sözcüklerle zamanda yolculuk yapan bir araca dönüşecek ve çocuklarla İstanbul'un bilinmeyen, masalsı dünyasında gezinecek. Vapurumuz sadece Boğaz'da değil, esirgeme kurumundaki çocuklarımızın hayatlarında da, onları yeni kıyılara taşıyan bir yolculuk yapacak.” dedi.

Toplantıda SHÇEK adına söz alan Genel Müdür İsmail Barış ise bu projede ETİ gibi Türkiye'nin güçlü bir markası ile birlikte hareket etmekten aldıkları keyfi aktararak Eti ile hazırlanan bu projenin sosyal duyarlılık projelerinin oluşturulması ve uygulamasına örnek teşkil edeceğini belirtti.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim