Estelle, İsrail'in Aşdod Limanı'na Yanaştı
 
Gazzeye yönelik ambargoyu kırmak ve bölgeye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan ancak İsrail donanması tarafından müdahale edilen Estelle adlı gemi, İsrailin Aşdod Limanına getirildi.

Gazze açıklarında İsrail komandolarının kontrolünü ele geçirdiği gemi, Aşdod Limanına yanaştı. Estelleye İsrail donanmasına ait herhangi bir geminin eşlik etmediği dikkati çekti.

İsrail Savunma Bakanlığı, gemide bulunan 30 kişinin, İçişleri Bakanlığı Göçmen Bürosuna götürüleceğini ve yarın sınırdışı işlemlerinin yapılacağını bildirdi.

Orduyu tebrik etti
 
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Estelle gemisine el koyan İsrail ordusunu tebrik etti.

İsrailin 7 televizyon kanalında yayınlanan açıklamasında Netanyahu, Estelle gemisine el koyan İsrail ordusunu tebrik ederek, Gemide bulunanlar,
Gazzenin insanlık krizi ile karşı karşıya olmadığını biliyor. Onların amaçları İsraili kışkırtmak ve iftira atmak dedi.

İsrailin şiddetle sınırlarını savunmaya devam edeceğinin altını çizen Netanyahu, Eğer gemideki aktivistler için insan hakları gerçekten önemliyse
Suriyeye gitmeleri gerekirdi diye konuştu.

İsrail, uluslararası kanunları çiğnedi

İsrail donanmasının Gazzeye insani yardım taşıyan, Estelle adlı gemiye müdahalesi Gazzede protesto edildi. Gösteriye katılan ABDli ünlü düşünür Noam Chomsky, İsrailin tavrına tepki gösterdi.

Chomsky, İsrailin uluslararası kanunları çiğnediğini belirterek, saldırının ilk olmadığını, bu ülkenin daha önce de Gazzeye insani yardım taşıyan gemilere müdahale ettiğini hatırlattı. 

İsrail aktivistleri sınır dışı edecek

İsrail Savunma Bakanlığı, gemideki yolcuların İsrail İçişleri Bakanlığı Göçmen Bürosuna transfer edileceğini duyurdu.

Önce canlı yayın durduruldu

Gazzedeki Ambargoyu Kırma Halk Komitesi üyesi Ali en-Nazlı ile geminin basın sorumlusu Stefan Granam ise AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, gemideki canlı yayının İsrail donanması tarafından kesildikten sonra Gazze karasuları yakınlarında durdurulduğunu ifade ettiler.
Editör: TE Bilişim