24 saat sonra yeniden izi bulunan geminin Türkiye'ye doğru yol aldığı ileri sürüldü.

İran'ın Suriye'ye silah ve askeri gereçler göndermek için Ukraynalı bir şirket üzerinden kiraladığı Alman bandıralı kuru yük gemisi "Atlantic Cruiser" geçtiğimiz cuma günü Suriye'nin Tartus limanına 80 kilometre mesafede tespit edilmişti. Suriye'ye silah taşıdığı iddia edilen geminin, Şam tarafından uyarıldıktan sonra rotasını değiştirdiği belirtilmişti. "Atlantic Cruiser" dün ise izini kaybettirmişti.

Kıbrıs'ı Geçti Türkiye Yolunda

Kuru yük gemisi "Atlantic Cruiser"in Suriye'ye silah taşıdığını iddia eden Alman Der Spiegel dergisi, izini kaybettiren geminin yerinin yeniden tespit ettiğini ve saatte 8 mil hızla Türkiye'ye doğru yol aldığını ileri sürdü. İnternet üzerinden gemileri kontrol eden bir sistem sayesinde, 6 bin 200 tonluk "Atlantic Cruiser"i tespit ettiklerini belirten Der Spiegel, İran silahı yüklü geminin Kıbrıs'ı geçtikten sonra Türkiye'ye yöneldiğini savundu.

Türkiye de Bilgilendiriliyor

Der Spiegel'ın haberinde, Alman hükümetinin geminin işletmecisi C.E.G Bulk Chartering'den bir açıklama beklediği de belirtildi. Alman hükümetinin ayrıca Türkiye, Lübnan ve Kıbrıs'taki büyükelçilerine direktif vererek, bu ülke hükümetlerini gemi hakkında bilgilendirdiği vurgulandı. Almanya'nın şiddet olayları nedeniyle Suriye rejimine uygulanan silah ambargosunun delinmemesi için "Atlantic Cruiser" hakkında bölge ülkelerini bilgilendirdiği belirtildi.

 

Editör: TE Bilişim