ESKİ GİRNE LİMANI ve ÇEVRESİ EMİN ELLERDE! 

KKTC’de bulunan tarihi Eski Girne Limanı’nda çevre düzenlemesinin geliştirilmesi, tarihi/kültürel dokunun korunması ve bu mirasın yaşatılması için “Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği” ile “YDÜ Mimarlık Tasarım Planlama ve Araştırma Merkezi” el ele verdi!

Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği ile YDÜ Mimarlık-Tasarım-Planlama-Araştırma Merkezi’nin imzaladıkları protokolle limanın taşıdığı tarihi ve kültürel miras yaşatılacak, yerli-yabancı ziyaretçiler etkin ve verimli biçimde çevreden yararlanabilecek aynı zamanda ülke ekonomisine ve turizmine de katkı sağlanacak.  

Dernek temsilcileri, koruma ve kullanma dengesinin kurulmasında aktif rol oynarken; “YDÜ Mimarlık-Tasarım-Planlama-Araştırma Merkezi” de veri tabanı oluşturacak ve kentsel doku analizleri yaparak çevre düzenlemeleri için plan/proje üretecek. 

Şehircilik ve mimarlık alanında çalışmalar yapacak olan “YDÜ Mimarlık-Tasarım-Planlama-Araştırma Merkezi”, gerçekleştireceği bu çalışmalarda mevcut dokunun güncel durumunu tespit edecek ve çalışmalardan çıkan bulgular sayesinde ileriki dönemler için öneriler üretecek. 

Editör: TE Bilişim