Es Denizcilik 1 yılda Ortadoğu'ya hükmeder hale geldi

Es Denizcilik ve Ticaret Limited Şirketi'nin sahibi İsmail Duman, bir başarı öyküsü sahibi.

1985 yılından 2006 yılına kadar 21 yıl boyunca Duman Şirketler Grubu'nda çalışan İsmail Duman, 2006 yılında kurduğu şirketi, denizcilik sektörünün önde gelen firmalarından biri oldu.

Bir yıl gibi kısa bir sürede Ortadoğu'ya seferler düzenleyen Es Denizcilik Ltd. Şti'nin sahibi İsmail Duman "Bir yıl içinde firmamız 4100 DWT'lik ve 158 TEV Konteyner taşıma kapasiteli bir gemisini 25.05.2007 tarihinde satın alarak bünyesine katmıştır. Bundan sonraki çalışmalarında filosuna yeni gemiler almak ve geniş bir yelpazede pazara sahip olmak en büyük hedeflerimizden biri olacaktır" dedi. İsmail Duman Ekonomik Çözüm’e konuştu.

-Kendinizden ve şirketinizden bahseder misiniz?

1985 yılından beri Duman Şirketler Grubu'nda çalışıyorum. Duman'dan 1 Haziran 2006 yılında ayrıldım. O tarihten itibaren IS Denizcilik adı altında kendi şirketimi kurdum. Bir yıl içinde firmamız 4 bin 100 DWT’luk ve 158 TEU Konteyner taşıma kapasiteli bir gemisini 25.05.2007 tarihinde satın alarak bünyesine katmıştır. Bundan sonraki çalışmalarında Filosuna yeni gemiler almak ve geniş bir yelpazede pazara sahip olmak en büyük hedeflerimizden biri olacaktır. Bahse konu alınan gemi ile Karadeniz ve Marmara Limanlarından Mısır, Libya ve Tunus limanlarına yük taşımacılığına ilave olarak başlamıştır. Proje yükleri ile demir ve çelik ürünleri üzerine taşımalar yapmaktayız. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (K.K.T.C.) ile bütün Türkiye limanlarında yükleme - boşaltma yapacak gemilerin acentelik hizmetlerini deneyimli personel ile sizlere sunmanın haldi gururunu yaşamaktadır.

Kendi şirketinizi kurmaktaki amacınız neydi, bugün amaçladıklarınızın neresindesiniz?

Hayallerimin hepsini bir araya getiriyorum. 23 senelik çalışmanın ardından bu işe devam etmek istedim ve kendi şirketimi kurdum. Çalışmaya devam ediyorum.

Aynı iş kolunda faaliyet gösterdiğiniz kuruluşlardan farklarını/ neler?

Düzenli hat taşımacılığı yapıyorum ve bu iş gerçekten çok zor. Yılların deneyimi ve piyasada ki müşterilerime verdiğim söz doğrultusun da çalışıyorum. Ortadoğu'yu hedef almış durumdayız.

2007 yılında yaptığınız en önemli çalışma nedir?

Kredi tebliği ile 4 bin 100 tonluk gemi aldık. 23 Mayıs ta gemi bize ait oldu.

Sektöre yaptığınız katkılar nelerdir?

Ortadoğu da çalışan olmaması sebebi ile ve İsrail bölgesinin savaş bölgesi olması nedeni ile kendi deneyimimi kullanarak kendim Ortadoğu'ya bağladım, İsrail’de tanınmanın getirdiği güven ile gemilerimizde arama yapılmıyor.

Sektöre yönelik kamusal uygulamalar nasıl?

Özel sektöre yönelik uygulamaların bize yarardan çok zararı dokundu. Detayları incelediğimizde bunun böyle olduğunu daha iyi görebiliriz.

Sizin sektöre ne gibi faydalarınız dokundu?

Piyasada ki müşterilerimin sayesinde firmanın kısa sürede büyük işler yapmasını sağladım. Amacım Ortadoğu'da hizmet veren kuruluşlar arasında iyi bir yer edinmek. Firmamızı iyi yerlerde görmek benim için çok önemlidir.

AB sürecinin çalışmalarınıza ve sektörünüze etkilerini değerlendirir misiniz?

AB sürecinin sektöre yarardan çok zararı oldu diyebilirim. Bu gün belirli Avrupa ülkeleri Türkiye'yi kıskacına almış durumda. Bu belli ediyor ki Türkiye gelişmiş bir ülke olmasına rağmen 3. sınıf muamele görmekte.

Destinasyonlar

Magosa Seferleri

Marmara ve Krdz. Ereğli limanlarından yüklerin durumuna göre gemi bağlantısı yapılmaktadır. Haftada bir hava durumuna göre gemi programları organize edilmektedir Genel olarak Gemiler Magosa bağlantılı olmak kaydıyla, Lübnan, Mısır, İsrail Limanlarına organize edilmektedir.

Ashdod Seferleri

Yine aynı limanlardan yükler organize edilerek yüklerin durumuna göre gemi bağlantısı yapılarak genelde Magosa bağlantılı olarak 10 günde bir muntazam olarak yapılmaktadır. Minimum yükleme tonajı 500 ton civarında olup, maksimum 4 bin tona kadar yük alınmaktadır.

Lübnan Seferleri

Yine aynı limanlardan yükler organize edilerek yüklerin durumuna göre gemi bağlantısı yapılarak yine genelde Magosa bağlantılı olarak 15 günde bir muntazam sefer yapılmaktadır. Minumum yükleme tonajı 500 ton civarında olup» maksimum 4 bin tona kadar yük alınmaktadır.

Mısır Seferleri

Yine aynı limanlardan yükler organize edilerek yüklerin durumuna göre gemi bağlantısı yapılarak yine genelde Magosa bağlantılı olarak 20 günde bir muntazam sefer yapılmaktadır. Minumum yükleme tonajı 500 ton civarında olup, maksimum 4 bin tona kadar yük alınmaktadır.
Libya, Tunus Seferleri Karadeniz ve Marmara ile Ege Limanlarından muhtelif yükler üe proje kargo yükleri organize edilmekte olup Libya ve Tunus Limanlan için her gün 15 ila 20 günde bir seferlerimiz devam etmektedir.
Muhtelif Seferleri Yine aynı limanlardan Yunanistan, Rodos ve Girit adaları için muhtemel çıkan yükler de pazarlık çerçevesinde aynı gemilerle taşıma yapılmaktadır.

Kaynak: İstanbul/E.Çözüm

Editör: TE Bilişim